TWINS 8/9 MONTHS

Okei, nyt aika täytyisi kyllä pysäyttää. Viimeiset kaksi kuukautta on vain vilahtanut ohi ja joudunkin nyt yhdistämään kahden kuukauden tapahtumat yhteen. Tytöt ovat saavuttaneet niin monia virstainpylväitä kehityksessä, että ihan huimaa tää näidne vauhti!

 • Kumpikin on 70cm pitkiä (Amelia on itseasiassa muutaman millin pidempi!) ja Olivia painaa 8kg kun taas Amelia on 7,7kg. Käytössä on nyt siis 74 cm vaatteet, mutta hyvin tulee esille eri merkkien kokoerot kun osa 68cm ja 80cm on myös sopivia.
 • Väitinkö joskus, että Amelia on tosi vaativa ja Olivia vain chillaillee? No eipä enää, vaan roolit on vaihtuneet. Nyt Amelia viihtyy lattialla pitkiäkin aikoja itsekseen tutkien kaikenlaista kun taas Olivia haluaisi olla vain ihossa kiinni loputtomasti. Ehkä tämäkin vaihe joskus taas loppuu (ja uusi alkaa :D). Kumpikaan ei myöskään voi sietää, jos poistun heidän näkökentästä vaikka toiseen huoneeseen ja kovaan ääneen osataan kyllä ilmoittaa, että nyt täytyy tulla pikapikaa takaisin heidän seuraan :D
 • Kumpikin on keksinyt miten pieniä murusia saa pinsetti otteeseen ja vietyä suuhun. Tää on todella hyödyllistä kun sormiruokaillaan, mutta aiheuttaa pieniä paniikkikohtauksia kun lattialta löytyy millon mitäkin hiekanjyviä tai pölypalleroita, joita saa sitten kaivella tyyppien nielusta, yäk.
 • Nyt ollaan päästy kahdesta ateriasta siihen toivottuun viiteen! Tytöt syö siis suurimman osan ruuastaan itse sormiruokaillen ja herkkuja onkin esimerkiksi hedelmät, höyrytetyt kasvikset, leipä, tofu, pastat kastikkeilla yms. Syötetään myös puuroja ja soseita välillä, ihan riippuen mitä meiltä kaapista löytyy. Tytöt usein kieltäytyy lusikasta, joten senkin takia sormiruokailu on helpompi vaihtoehto. Kumpikin myös saa maitoa edelleen niin pullosta, kun rinnaltakin :)
 • Hampaita ei ole, eikä näy! Yhden päivän kuumeet oli kummallakin ja kuumeisesti (hehe) odotettiin tulisiko ne alanaskalit jo läpi, mutta ei vieläkään.
 • Kumpikin nukkuu niin huonosti, ettei edes muisteta enää minkälaista se oli kun nukuttiin hyvin. Olivia nukkuu taas yöt läpi, mutta vikisee unissaan ja pitää meidät todellakin varpaillaan. Myös joka tutin tippumista pitää vähän itkeskellä. Amelia herää tutusti kolme kertaa yössä, mutta tarvii ainakin kerran maitoa yöllä, että pääsee takaisin uneen. Sam on yrittänyt pitää unikoulua tytöille, mutta ainakaan vielä ei mitään muutosta ole tapahtunut (paitsi mun unen kanssa, joka on ollut todella hyvää :D). No mutta mitään sen suurempaa muutosta en kyllä odotakaan vielä, koska hampaatkin on vielä puhekeamatta, eli heräilyjä on reilusti lisää tiedossa!
 • Tytöt nukkuu edelleen 2-3 päikkärit päivässä, usein riippuen miten edellinen yö on mennyt, monelta on herätty ja kuinka pitkiä päikkäreitä ne nukkuu. Kaikki on vähän arvoituksellista näiden kahden kanssa.
 • Kumpikaan ei vielä konttaa nelinkontin, vaan edelleen ryömii hinaten itseään eteenpäin. Kumpikin kuitenki nousee nelinkontin ja heiluu edestakaisin. Amelia myös nousee karhukävelyasentoon! Kumpikin myös pääsee pöytää vasten polvilleen ja Amelia myös seisomaan. Amelia myös osaa itse nousta istumaan, kun taas Olivia osaa istua hienosti, jos hänet siihen laitetaan, mutta nököttää vaan paikallaan :D Amelia on supet ketterä, mutta kummallakin on täysi nolla tasapainoa, joten itse saa olla jatkuvasti nappailemassa kiinni kaatuilevia naperoita haha!

Miss Amweelis & Miss Ovivia

Okay, now the time needs to just stop! The last two months just flew by and I need to combine these two months in to one post. Girls have achieved so many miles stones so let’s get in to it:

 • They are both 70cm tall (Amelia is actually few millimeters taller!) and Olivia weights 8kg and Amelia 7,7kg. Both wear mostly 74cm clothing, but I can see the size differences now clearly between brands as some 68cm are fine as well as some 80cm clothes.
 • Did I say before that Amelia is the needy one while Olivia is Miss Chill herself? Well no more! Now Amelia can hang out on the floor and entertain herself the longest times while Olivia needs to be on my skin all the time or the world might crash and burn… Maybe this too shall pass? Both also can’t deal if I walk to the other room and can’t be seen. They will let me know loudly that I should never leave their sight :D
 • They both know how to grab tiny pieces of food with two fingers and put them in their mouths. This is great when it comes to eating independently but a true horror when they find any dirt on the floors or tiny dust balls, eww.
 • So we have gone from two meals to five a day! Girls eat a lot of their foods by themselves like fruits, steamed veggies, bread, tofu, pasta and so on. We do feed some purees and porridges still to them also, just depends what we have available. Also sometimes they just refuse to eat from the spoon so I let them eat with hands. Both also still have boob and bottle, what ever is more convenient in the situation :)
 • They still have no teeth! Both had one day fewer so I got hopeful of the first teeth popping through, but no nothing nada.
 • They still sleep so badly that we can’t even remember anymore what it felt like when they slept good. Olivia has slowly gone back to sleeping through the night, but she will whine in her sleep to keep you on your toes. Also if she drops her pacifier she will wake up to cry. Amelia wakes up the same three times a night as always and sometimes needs a bottle of milk to go back to sleep. Sam has been sleeping with them to sleep train them but we haven’t seen any improvements yet (apart from my sleep, which has been great :D). I know there won’t be much of a change happening since they haven’t even gotten teeth yet, so there will be many horror nights ahead hehe.
 • We are still somewhere between two to three naps per day. Often depends how the night when, what time they got up and how long the naps were. It can be such a guessing game during the day to find out what they need!
 • Both still don’t crawl on all fours, but more pulls themselves forward with their arms. However they both do get on all fours and swing themselves back and forth. Amelia also pushes herself up on her toes to bear walk! They both also pull themselves on their knees agains the coffee table and Amelia pulls herself all the way up to standing. She can also get up sitting by herself while Olivia can only sit independently if placed that way :D Amelia is so agile it’s amazing but also both have zero balance so these stages are scary haha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s