TWINS 7 MONTHS

Nyt ajan voisi täysin pysäyttää. Tytöt on niin hauskoja pieniä hampaattomia naurajia, etten kestä! Yritän kaikki päivät parhaani mukaan istua lattialla näiden tyyppien kanssa ja vaan nauttia. Kehitys on nyt todella hurjan nopeeta ja tuntuu, että uusia juttuja keksitään melkein päivittäin!

 • Olivia on 68 cm ja 7,7 kg, Amelia taas on 68 cm ja 7,3 kg, kumpikin käyttää 68/74cm bodyja ja housuja.
 • Kumpikin pyörii kuin hyrrät akselinsa ympäri ja ihmeellisellä könyämis taktiikalla kulkee pitkin lattianrajoja. Mitään pikku roinaa (legoja!) ei voi siis enää unohdella lattioille.
 • Vaikka tytöt olisi huoneen eri puolilla, he kierivät toistensa viereen ja haluavat JUURI sen lelun mikä toisella on kädessä. Välillä jopa viedään tutti suoraan toisen suusta. Ja vau mikä huuto siitä saadaankaan aikaiseksi :D Edelleen, onneksi ei ole seinänaapureita!
 • Kumpikin punkee kovasti istumaan sylissä eikä hetkeäkään haluaisi pötkötellä selällään. Autoon täytyi myös vaihtaa vauvakaukalot isompiin istuimiin, koska desibelit kaukaloissa ollessa alkoi häiritä ajamista.
 • Kumpikin syö kiinteitä kahdesti päivässä: kasvissoselounaan sekä puuroa iltapalaksi. Kohta lisätään myös hedelmäsose tai puuro aamuun. Kumpikaan ei kovin välitä syödä kiinteitä aamuisin, mutta iltapäivästä alkaa paremmin maistumaan. Varmasti kova liikkuminen ja touhotus kasvattaa nälkää. Kumpikin myös saa noin 300ml korviketta päivässä ja loput maidot imetän.
 • Yöt on olleet viimeisen kuukauden ihan horror. Kumpikin heräilee jatkuvasti (ei onneksi samaan aikaan!) ja tuntuukin etten tee muuta kun imetä uneen tai laita tuttia uudestaan suuhun koko yön. Täällä on yksi vähän zombi-mutsi. Toivotaan, että tää on vaan jotain ohimenevää 6 kuukauden hulinaa.
 • Olivia rakastaa tutkia kaikkien naamoja ja on keksinyt miten voi käsillään napata nenästä tai niskavilloista kiinni. Se on vielä ihan huippuhauskaa jos vähän nipistelee ja nykii ja sylissä pitäjä kiljaisee kivusta :D lovely. Olivia myös tykkää antaa isoja suu auki suukkoja poskelle ja Amelia taas rakastaa olla sylissä ja halia ihan loputtmasti <3

And here we are, five months away from their first birthday. Mind – blowing! I try to spent as much time as I can on the floor with these two. They are just such a funny teethless giggle balls and keep learning new skills non stop!

 • Olivia is 68 cm tall and 7,7 kg. Amelia is also 68 cm tall and 7,3 kg. Both are wearing 68/74cm clothing.
 • Both roll around on the floor and no tiny legos can be forgotten anywhere anymore or those will be eaten!
 • Even if they would be on the other sides of the room, they will roll to each other and try to get the exact toy the other one is playing with. Sometimes it might even be the pacifier that gets stolen straight out of sisters mouth! So a lot of fighting and screaming already, thankfully we got no wall neighbors :D
 • Both push up to sit while on our laps and spent now zero minutes laying on their backs. It’s non stop go time here. Also carseat needed to be changed as they hated to lay low and flat in the baby seats.
 • Girls love their solids and eat now twice a day, veggie purees fro lunch and porridge before bed. We are soon adding breakfast in their schedule too. Their don’t really care to eat early in the mornings, but grow their hunger during the day by moving a lot. Both still get 300 ml of formula daily and I breastfeed the rest.
 • Nights have been just terrible during the past month. Both wake up a lot (often not same time thankfully!) and I feel like all I do is breastfeed or put pacifier back to their mouths all night. I feel little zombie haha. I hope this phase passes soon!
 • Olivia has also learned how to pull hair while being held and how to pinch your nose. Need to be now alert always carrying her that I don’t go all bold soon. But she does also love to give huge open mouth kisses on your cheeks! <3 Amelia just loves to be held close and cuddles a lot! Such a loving funny babies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s