TWINS 6 MONTHS

Puoli vuotta tuli ja meni. Päivät osaa olla tajuttoman pitkiä näiden kahden kanssa, mutta kuukaudet vain vilisee silmissä. Tytöillä myös taidot karttuu ja luonne-erot tulevat jatkuvasti selvemmin esille. Ihanaa nähdä kuinka kaksi täysin erilaista tyyppiä meillä kasvaa, vaikka ulkonäöltään todella identtisiä onkin. Viimekuussa tapahtunutta:

 • Tytöt ovat noin 65cm pitkiä ja 7kg painoisia kumpikin. Syntyessä tytöillähän oli 10% koko ero, mutta se on hiljalleen kuroutunut umpeen ja nyt painoeroa on enää noin 2-3%. Kumpikin käyttää edelleen 68cm vaatteita.
 • Tytöt ovat todella syöneet ekoja kiinteitä kerran päivässä syöttötuoleissa istuen. Amelialla meni hetki kauemmin tajuta miten ruoka viedään kielellä vatsaa kohti eikä kolata kaikkea paidalle, kun taas Olivia on kun linnunpoikanen suu auki lusikkaa tuijottaen. Olivia osaa myös komentaa, jos syöttötahti on liian hidas :D Tytöillä ei vielä täyty valmiudet sormiruokailuun (ja äiti ehkä vähän jännittää hehe), mutta se aloitetaan heti kun tytöt ovat vakaampi istujia ja ruokaa saadaan paremmalla menestyksellä pyödältä käden kautta suuhun asti. Korviketta menee kummallakin noin 400ml päivässä ja loput maidot saa rinnalta.
 • Kumpikin kääntyilee selältä mahalleen ja mahalta selälleen, mutta usein väsyy mahalla ollessa ja sen sijaan, että itse näkisi sen vaivan ja kääntyisi ympäri, on helpompi kiljua ja karjua niin joku käy kääntämässä huutajan selälleen. Edelleen, onneksi ei asuta kerrostalossa näiden kahden kanssa, koska ääntä meillä päivissä riittää!
 • Luonteeltaan Amelia on todella tulinen, hermostuu 0-100 ihan hetkessä ja yliväsymyksen puolella huutaa itsensä uneen vaikka mitä tekisi. Hän heräilee todella herkästi myös öisin ja nukkuukin usein mun kainalossa sen takia. Amelia myös helposti tylsistyy ilman huomiota ja vaatiikin paljon leikittämistä ja kantelua ympäriinsä.
 • Olivia taas tunnetaan nimellä “Onnellinen Olivia”. Super perustyytyväinen ja viihtyy hyvin itsekseen köllötellen lattialla tutkaillen muiden touhuja. Hermostuessa tai huomiota halutessaan voi korottaa pikkuisen ääntä, mutta sen jälkeen rauhassa odottelee, että joku tulee avuksi. Nukkunut myös yöt jo pitkään omassa sängyssä heräilemättä.
 • Kummallakaan ei ole viekälään hampaita, mutta niiden takia kyllä osataan huutaa ja kaikkea mahdollista jyrsiä helpotukseen. En jaksa uskoa, että tässä enää kovin kauaa menee kun kummallakin tulee alahampaat läpi, joten täytyy muistaa ostaa tytöille ekat hammasharjat!

Fiery Amelia & Blissful Olivia

Six months came and went. Days can be so long, but the months just seem to roll by. Girls are getting more and more characteristic differences and so their abilities are developing constantly. It’s so fun to watch how different they truly are even when they looks like mirrored images of each other! So during last month has happened:

 • Girls are 65cm tall and weight 7kg. When they were born they had 10% difference in body weight and that is now down to 2-3%. Both are still using 68cm clothing.
 • They have both had their first real solids now while sitting in high chairs. For Amelia it took a while longer to understand how to get the food with her tongue down to her belly and not to just spit everything out :D Olivia again is nicely sitting her chair mouth wide open like a baby bird waiting for her food. Girls are not really ready to have finger foods yet, but as soon as they can get the food in to their hands and to their mouth we will start that too. Both also drink about 400ml of formula daily and the rest of the milk I breastfeed them.
 • Both can now turn from their backs to their tummies and back, but often get really tired while on their tummies and scream for someone to come and flip them :D I’m still daily happy that we are lucky and live in a stand alone house, ‘cos it gets noisy here!
 • As their personalities, Amelia is wild. She is fiery, gets loud fast and if over tired will scream cry herself to sleep. She also wakes up several times a night and often sleeps next to me all night. Amelia gets bored easily, needs to be constantly entertained and carried around. Definitely a handful!
 • Olivia is also knows as “Blissful Olivia”. She just generally always happy, in a good mood and loves to lay on the floor following with her look what others are doing around her. She might raise her voice to get attention but then will happily wait until someone comes to her. She has also slept through the nights in her bed already a while.
 • Both are teething and drooling and chewing everything constantly! It can’t be long anymore that their bottom teeth will come through. So I can’t forget to buy them their first toothbrushes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s