TWINS 4 MONTHS

Ja niin on kolmasosa vuotta jo takana! Joka kerta kun istun alas ja mietin mitä kaikkea tytöt on oppineet viimeisen kuukauden aikana, mulla tulee todella haikea olo. Meidän vikat vauvat ja ne kasvaa ihan liian äkkiä! Köllöttäisivät ja kikattelisivat nyt vaan mahdollisimman pitkään paikallaan <3

 • Mitat tyttöjen neuvolassa viimeksi oli: Amelia 5,7 kg 60cm / Olivia 6 kg 60cm
 • Bodyissa kummallekin menee vielä venyttämällä 56 cm, mutta todellinen koko on siis jo 62 cm, housuista menee vain 68 cm, sillä kaikki pienemmät tuntuu puristavan meijän möhömahoja vyötäröstä. Housuissa hypättiin siis aikalailla kokonaan 62cm yli.
 • Olivia kääntyy mahalta selälleen ja kannattelee hyvin päätään, kun taas Amelia ei käänny mihinkään suuntaan, mutta yrittää mahallaan työntää jaloilla itseään eteenpäin.
 • Olivia on täysin hylännyt tutin ja Amelia ei enää pärjää tuntiakaan ilman tuttia :D
 • Olivia kuolaa niin että vaahtoaa, Amelia ehkä vähän maltillisemmin, mutta kummallekin siis tulossa hampaita, a-p-u-a! Kaksi samaan aikaan hampaita tekevää vauvaa on aikamoinen show pitää tyytyväisenä voin sanoa :D
 • Olivia nukkuu omassa sängyssä 12 tuntia heräämättä ja Amelia nukkuu noin 3 asti omassa sängyssä ja siitä eteenpäin mun vieressä. Amelia siis menee sen 12 tuntia 1-3 herätyksellä. Kumpikin menee nukkumaan 9-10 aikaan illalla ja herää puoli vuorokautta myöhemmin uuteen päivään, ihanaa!
 • Amelia inhoaa sitteriä sekä Stokken newborn -istuinta, mutta rakastaa olla selällään lattialla sekä vaunuissa ja viihtyy auton turvakaukalossa, kun taas Olivia ei jaksa köllöttää lattialla, vaan viihtyy sitterissä sekä newborn istuimessa ympärilleen tuijotellen ja inhoaa auton turvakaukaloa yli kaiken.
 • Kumpikin on edelleen lähes täysin rintamaidolla, paitsi illalla kumpikin saa pullosta 100-250ml korviketta niin paljon kun maistuu. Tämä on auttanut siis suuresti hyviin pitkiin yöuniin, kun kumpikin saa tankata illalla parin syötön maidot kerralla. Kiinteitä pyritään aloittelemaan 6kk kalenteri-iässä eli noin 5kk korjatussa iässä, jos kasvu on vaan hyvää siihen asti :)

And so the first third of the year is behind us! Overtime I sit down and think that the girls have learned in the past month I feel so wistful. Our last babies and they grow too fast! They should just lay and giggle on the floor with me for as long as possible, I hope <3

 • Girls measurements in their last check up: Amelia 5,7 kg / 60 cm and Olivia 6 kg / 60cm
 • In body suits both can still wear 56cm with a little stretching but their real size would now be 62 cm and in pants they need 68cm already since they’re so chubby around the belly. They basically completely skipper their 62cm pants!
 • Olivia can hold her head up really good when laying on her belly and turn from her stomach to her back while Amelia doesn’t turn anywhere yet but tries to push herself forward when on her belly.
 • Olivia has completely lost interest in pacifier when Amelia again could not go an hour without hers :D
 • Olivia is drooling so much it’s foaming out of her mouth, Amelia as well but a little less, any how, both are teething! Two same time teething babies are difficult to keep happy I can tell :D
 • Olivia sleeps in her own bed through the nights 12 hours and Amelia does the same except she wakes up around 3am and moves to sleep next to me where she sleeps until her 12 hours is full. So both go to bed around 9pm and wakes up 9am next day, amazing!
 • Amelia hates to be in the sitter and Stokke newborn seat but loves to lay in floor or in the stroller and always sleeps in the car seat, when Olivia again loves her sitter and Stokke newborn seat but gets so bored laying on the floor and hates the car seat :D
 • Both are still mostly on the breastmilk but have 100-250ml of formula every evening. This has help a lot to make the girls sleep good at nights when they get to eat their stomachs all full before bed. We plan to start solids at 6 months calendar age so around 5 months in corrected age of they keep growing this well with just milk until then :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s