TWINS 3 MONTHS

Ensimmäinen vuosineljännes on jo takana, älytöntä! Nyt tytöt on jo ihan oikeita vauvoja, eikä heitä voi enää kutsua vastasyntyneiksi :D Viimeisen kuukauden aikana on siis tapahtunut vastaavaa:

 • Kumpikin hymyilee ja juttelee! Amelia oli ensimmäinen tarkoituksella hymynsä väläyttänyt ja Olivia heti muutamaa päivää myöhemmin teki saman tempun perässä. Nyt he rakastaa kun heidän kanssa käydään “keskusteluja” ja hermo menee, jos kukaan ei juttele!
 • Kumpikin oli 4,3 kg / 54 cm 10. viikon iässä, 4,7 kg / 55,5cm 12. viikon iässä ja nyt 5kg sekä noin 57cm kolmen kuukauden iässä.
 • Kumpikin käyttää 56cm vaatteita, mutta hiljalleen osa niistä tuntuu pieniltä ja saadaan kohta siirtyä 62cm vaatteisiin. Siellä onkin jemmassa kaikkea aivan ihanaa <3
 • Kuukauden alussa Olivia nukkui 6-7 tuntia yössä heräämättä ja Amelia heräili muutaman tunnin välein, mutta nyt kummatkin tankkaa illasta maitoa sekä pullosta (120-240 ml) ja rinnalta ja nukkuu jo lähemmäs 8 tuntia heräämättä. Uskomatonta! Benjamin nukkui näin hyvin vasta yli 2-vuotiaana :D (mutta Ben ei myöskään koskaan juonut maitoja pullosta ennen nukkumaan menoa)
 • Kumpikin nukkuu edelleen parhaiten päikkärit vaunuissa, mutta yöt nukutaan omassa sängyssä tai mun vieressä.
 • Kummankin luonteet alkaa aika hyvin tulla esille ja tytöt on kyllä ihan yö ja päivä toisistaan. Olivia on rauhallinen, melko hyvin osaa odottaa vuoroaan ja nukkuu öisin ja päikkäreillä pitkät pätkät, kun taas Amelia muistuttaa todella paljon Beniä vauva aikana, eli nukkuu mieluiten sylissä, pikkusia pätkiä ja ei odota mitään hetkeäkään huutamatta :D Olivia on myös todella paljon vakavampi ja hymyileekin vain lähinnä Samille ja Benille kun taas Amelia nauraa ääneen ja hymyilee kyllä ihan kaikille, jotka häneen päin vain katsoo. Hauska nähdä muuttuuko tämä vai kasvaako luonne-erot vain entisestään ajan kanssa.

Olivia & Amelia

First quarter of the year is done, crazy! Now our girls are real babies and you apparently can’t call them newborns anymore :D So in the past month the following has happened:

 • Both smile and “talk”! Amelia was the first one to smile when you smile at her and Olivia later that same week did the same trick as well. Now they love when you have “conversations” with them and they get really upset if you won’t pay attention to them “talking” to you!
 • Both were 4,3kg and 54cm at 10 weeks of age, 4,7kg and 55,5cm at 12 weeks and 5kg and 57cm at 3 months of age exactly.
 • Both wear size 56cm in clothing, but they start to feel quite snug so we need to move to size 62cm. I have so many cute things ready in that coming size so I’m excited <3
 • At the start of the month Olivia slept 6-7 hours straight at night and Amelia woke up every few hours, but now they both have a bottle (120-240ml of formula) and boob in the evening, they drink as much as they want and both can sleep up to 8 hours without waking up once. It’s unbelievable! Benny didn’t sleep this well until he was 2 years old :D (but he also never had bottle before bed)
 • Both still sleep the best in the stroller during nap times and in our bedroom (our bed with me or in their bed, doesn’t matter) during the night.
 • Both of their personalities start to come out more and they are just day and night of each other. Olivia is more calm and can wait her turn quite well, sleeps long naps and well at night time too. Amelia then again is more like Benny was, not patient at all, sleeps only on your lap and wakes up constantly :D But Amelia is more bubbly and laughs and smiles to everyone, when Olivia then again is very serious and mostly just smiles to Sam and Benny. Funny to see if these differences will change or they will grow even more polar opposite of each other in the future.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s