BABY MUST HAVES (0-6 months)

Olisipa tällainen lista ollut käsillä kun aloin odottaa Beniä (tai tyttöjä!), josta olisin voinut kerätä ideoita mitä itse olisin saattanut tarvita vauva-aikana. Etenkin kun odotin Beniä en osannut yhtään ajatella minkälaisia tilanteita meillä vielä tulisi eteen ja miten niihin varautua. Monet näistä voi tietty hankkia vasta vauvan synnyttyä, jos kokee, että ne helpottaa arkea, mutta itse henkilökohtaisesti olen tykännyt hankkia kaiken mahdollisen etukäteen, ettei tarvitse väsyneenä vauvan kanssa miettiä mistä ja miten jonkin tuotteen saisi. Olen myös hankkinut lähes kaiken käytettynä ja suosittelenkin suuresti tutkimaan mitä voisi löytää kierrätyskeskuksesta, fidasta, torista tai vaikka Facebook-kirpputoreilta. Tulee todella paljon halvemmaksi ja usein kaikki pikkuvauva-ajan tarvikkeet on todella hyvässä kunnossa käytettyinä, koska niiden käyttöikä on niin lyhyt. Näin myös jos on etukäteen hankkinut kaikenlaista mitä ei välttämättä tarvitsekaan, ei se ole ollut suuri menetys, kun tavarat voi myös taas myydä eteenpäin kunnosta riippuen tietenkin.

I wish there was a list like this when I was pregnant with Benny (or the girls!) so I could have ticked off the things that I felt I needed, or get ideas what I might need for different upcoming situations. Especially when I was expecting Benny, I had no idea what kind of situations I’m going to face and how to prepare for those. Many of these you can even get after the baby is born, if you feel like it could help the daily life, but I personally have always been so tired right after birth that I’ve been happy to have already everything possible in hand. In Finland it’s also super easy to find everything second hand (and it’s so much better to recycle anyways), so to buy something that you might not use won’t break the bank, when you can later then sell it forward again. Also a lot of these you won’t use for more than few weeks, so even if you buy it new, it will be in great condition afterwards to sell (or give if you can!) to someone else :)

kollaasi1

For sleeping: Swaddle up / travel cot emma For chill: babynest / Baby Björn sitter / playmat / newborn seat tripptrappAntilop- highchair

Kunpa olisin tiennyt tästä Swaddle Up -pussista kun Ben oli vastasyntynyt. Tyyppi oli mitä surkein nukkuja ja aina herätteli itsensä käsien heiluttelulla. Tytöt nukkui näissä muutaman viikon (ja satunnaisesti edelleen) ja nämä kyllä pelasti niin monta yötä meillä.

I wish I had a swaddle up for Benny when he was a newborn since he was the worst sleeper ever and always woke himself up with wiggly hands. Girls slept (and still occasionally do) few weeks in these when they were super tiny and those saved our nights.

Nyt tytöt nukkuu matkasängyssä yhdessä, mutta kuukauden parin päästä siirtyvät omiinsa. Rakastan matkasänkyjä tavallisten pinnasänkyjen sijaan, koska kädet ei jää pinnojen väliin ja niitä on yleisesti ottaen helpompi siirrellä tai pakata reissuille mukaan.

Now they sleep in a travel cot that they can still share, but in a month or so they move to their owns. I love travel cots over normal cots, since there is no spokes to get your hands stuck in and they are easy to pack up and take to hotels, summerhouse or grandparents place.

Jos meillä olisi nyt vain yksi vauva, haluisin unipesän meidän sänkyyn (tai sohvalle, tai mihin vaan). Tytöt kyllä nukkuu välillä myös meidän kanssa, mutta usein nostelen heitä sitten takasin heidän omaan sänkyyn turvaan. Ben nukkui aina meidän kanssa vauvana viikatun peiton päällä ja unipesä olisi ollut todella kätevä, jos olisin silloin semmoisesta tiennyt.

If I’d just have a one baby now I’d get a baby nest to keep in our bed (or couch or where ever) and co sleep. I still co sleep with one of the girls sometimes but often just lift them both from our bed after feed to their bed. Benny slept just between us when he was little and I think I would have slept a little better if he was in a baby nest and not just getting crushed by us directly in our bed :D (I’m kidding okay!)

Sitter ja leikkimatto on mun arkien pelastajat. Saan helposti keinutettua toista samalla kun imetän toista, tai toisen leikkimatolle ihmettelemään kun vaihdan toisen vaippaa. Benillä oli myös sitteri, jossa tyyppi viihtyi todella hyvin kun oli vähän pystymmässä kun vaan lattialla ja näki mitä me hääräiltiin ympärillä. Auttaa myös paljon kun saa lapsen pystympään vaikka syötön jälkeen, ei tule puklut niin helposti kun ilma pääse ylöspäin ja ulos mahasta.

Baby sitters and play mat are a life saver for any parent with twins! I can easily rock one with my foot while feeding another and occasionally I have a minute of no screaming in my house. But even with Benny I liked a sitter. It was so convenient to place him there off my hands and he was a little upright so he could look around and after feed the air would get out of his tummy without baby vomit all over the place :D Benny though did never really enjoy the play mat and from the girls only Amelia does, but still worth every penny in my opinion.

Koska meillä on nyt kolme lasta ja yksi melko villi tapaus, tarvitsen jonnekin korkeammalle minne saan tytöt turvaan ja siihen nämä Stokken Tripp Trapp tuolit newborn-setteineen ovat parhaat. Toivoin jo Benin aikaan, että meillä olisi ollut tämmönen, koska tyyppi halusi olla mukana kaikessa tekemisessä ja sieltä näkee helposti ja on lähellä samalla kun vaikka itse laittaa ruokaa. Itse syöttötuoleiksi ajattelin hankki IKEA Antilop-tuolit, samoin kun Benillä oli, koska ne on niin helppo vain pyyhkäistä tai vesiletkulla pihalla letkuttaa puhtaaksi.

Since I have three kids and one of them is wild, I need somewhere high up I can place the girls off my hands while cooking and they are still safe from their brother. So I got these Stokke Tripp Trapp -high chairs with the newborn seat for our kitchen and these are the best. I wish I had one when Benny was tiny. It’s so fun for the girls to see me all the time and I don’t have to worry of them getting run over :D I wanted to also add here the IKEA Antilop -highchair since that’s the one I had for Benny when he started to sit and eat and I will get those for the girls also, as I find them so easy to rinse clean with just water hose outside or even with wetvipes after messy feed.

kollaasi2

For diaper changes: muslin cloths and towels / ikea changing mat / cloth diapers For newborn eating: avent bottles / nipple shield / breast pump  / manual pump / avent ultra air pacifier / heave pacifier / pacifier clip / breastfeeding pillow

Meijän vaippa-stationilla tärkeimmässä roolissa on harsot röyhtäytystä varten, pikku pyyhkeet vauvan kuivaamiseen sekä IKEAn vaipanvaihtoalusta. Tämä vaipanvaihtoalusta puhallettavilla reunoilla on parhain mitä olen käyttänyt. Se on super helppo vahingon sattuessa pyyhkäistä puhtaaksi ja laittaa sen päälle vain pieni pyyhe tai harso. Thaimaassa meillä ei ollut vaipanvaihtopaikkaa, joten säilytettiin tätä sängyn alla ja nostettiin sieltä sängyn päälle aina vaippaa vaihtaessa. Ei vienyt turhaa tilaa ja sänky säästyi pissavahingoilta :)

For my diaper station I’ve gotten some muslin clothes (used for burping), tiny towels (drying their butts) and IKEA diaper changing mat. That IKEA mat is the best thing ever! I had it with Benny but have now a little different one for girls and I miss that one. It has blow up sides so the baby can’t roll out easily and it’s super easy to just wipe it clean with wetvipes or towel when accidents happen. In Thailand we kept it under our bed and just took it from there on the bed when changing diaper so Benny wouldn’t pee on our bed.

Kestovaippoja en itse tykkää käyttää vastasyntyneillä, mutta muutaman kuukauden iästä eteenpäin koen ne super käteviksi. Ei tarvitse juosta kauppaan hakemaan vaippoja jatkuvasti sekä säästää rahaa ja luontoa, joten ehdottomasti mun mielestä helpompi.

Cloth diapers are something I don’t like to use for newborns since they pee and poo so many times a day, but I do start to use them day time at about 3-4 month age when they won’t poo hundred times a day anymore. I find it so convenient to wash them and save the hassle of going out to buy diapers and it’s also cost efficient and better for the environment. Win-win in my eyes!

Parhaat pullot mitä ollaan kokeiltu sekä Benillä, että tytöillä on ollut nämä Aventin anti-colicit. Maito ei valu pullosta imemättä ja pää muistuttaa nänniä muodoltaan, joten pullojen ei tulisi vaikuttaa negatiivisesti imettämiseen. Meillä tytöt söi näistä ensimmäisen kuukauden kun pumppasin kaikki maidot ja oppi vielä todella helposti rinnalle kun olivat siihen valmiita.

The best bottles we’ve tried are these Avent anti-colic ones. The milk won’t flow without sucking so they swallow less air and the head resembles a nipple so they say it shouldn’t affect baby’s latch while breastfeeding. At least with the girls these have been great, they had these already at the hospital when I pumped all their milk and they still learned how to eat directly from boob later.

Benin kanssa käytin rintakumia ensimmäiset kuukaudet, kunnes imuote parani ja myös nyt Olivian kanssa ekoilla imetyskerroilla rintakumi auttoi pientä siirtymään pullosta rinnalle. Kummatkin onneksi jätti kumin pois aikaisessa vaiheessa, koska olihan sen pesu ja säilöminen aika turhauttavaa monesti päivässä, mutta onneksi se oli käsillä kun sitä tarvitsi ja siitä oli kummallekin suuri hyöty.

I had the nipple shield with Benny since his latch was terrible at start and I also had it with Olivia because she had also troubles with latching at first. With both kids I was able to leave it out later when they got a bit bigger and better at eating :)

Tällä kerralla hankin sähköisen pumpun ja se on ihan huippu. Tytöt sai mun pumpattua maitoa ensimmäisen kuukauden, enkä olisi mitenkään selvinnyt ilman sähköpumppua. Benin kanssa mulla oli vain manuaalinen satunnaiseen pumppaukseen ja se toimi siihen tilanteeseen, mutta nyt useamman kerran kun pumppasi päivässä oli tämä sähköinen elintärkeä.

I have the electric pump this time and it’s a life saver! Girls had only pumped milk for first month or so and I could have not done it without the electric pump. With Benny I had manual and it did the job since I pumped very rarely.

Benillä ei ollut ikinä tuttia, mutta kummatkin tytöt on ne nyt hyväksyneet, joten oon aika onnessani tutti shoppaillut. Nämä Aventin ultra air -tutit on olleet tyttöjen lempparit, mutta heaven nuoseva tuttimuoto on ollut myös etenkin Amelialle tosi suosittu, joka välillä yökkii suoranmallisista tuteista. (Myös söpöt tuttinauhat on tärkeät, meille mun hyvä ystävä teki ihanat nauhat kummallekin <3)

Benny never had pacifier but both of our girls have and I’ve been excited pacifier shopping. These blue Avent ultra air pacifier are our favorites, but Amelia also likes the heave rising shaped pacifiers. She easily gags when giving the pacifier and she does that less with this rising shaped one. (Also a cute pacifier clip is a must, I have two hand made by a good friend <3)

Kaksosten imetys ei olisi mahdollista ilman hyvää imetystyynyä. Mulla oli jokin tyyny myös Benin kanssa, mutta en kokenut sitä niin tärkeäksi silloin kuin nyt. Tytöt saan tandemina syömään ainoastaan tyynyn kanssa ja yksi suosituimmista tyynyistä kaksosten imetykseen on tämä BBhugme, joka toimii myös vartalotyynynä, kätevää!

Breastfeeding twins would not be possible without a good breastfeeding pillow. I had some pillows with Benny too but didn’t find it so necessary but with twins I couldn’t tandem feed without. This BBhugme is highly praised by twin mamas and works as a body pillow during pregnancy too!

kollaasi3

For traveling around: Stroller and carseat combination that fits your need, we have Bugaboo donkey and yoyo strollers and maxi cost carseat / manduca baby carrier / wrap carrier (we have hugabub but this is also really cute)

Meillä on ollut Bugaboo -merkkiset rattaat jo Benillä ja tykättiin niistä niin, ettei koettu tarpeelliseksi vaihtaa merkkiä, kun mietittiin tytöille vaunuja. Benillä meillä oli merkin Cameleon -malli ja tytöillä on nyt Donkey Twin -tuplakärryt. Meillä on näihin siis istuimet sekä kopat ja myös adapteri, joten saan näppärästi kiinni heidän maxi cosi -turvakaukalot.

We’ve had Bugaboo strolled since Benny was a newborn and with twins I found no reason to try another brand since we loved out Chameleon ones. Now twins ride in Bugaboo Donkey Twins and we have the adapters to attach their maxi cost car seats in too. If we just go out for a walk, the girls sleep happily in the cots.

Kun me matkustetaan ja kuljetaan lentokentillä, kaupungeissa ja julkisilla kulkuneuvoilla, on meillä käytössä Yoyo -matkarattaat (tai itseasiassa kiinankopiot, mutta samanlaiset), koska ne on ainoat jotka saa lentokoneeseen sisään. Benin on niissä matkannut neljän kuukauden ikäisestä asti ja nyt tilasin toiset, joten tytöille on omat ja Ben jo kulkee onneksi ihan kävellen mukana ;)

When we travel abroad we use the Yoyo travel strollers (actually a china knockoff but similar) since it’s the only stroller you can bring in to the plane with you. Benny has been traveling in Yoyo’s since he was 4 months old and now we got second ones so girls have them now. Benny by now can already walk at the airports ;)

Kantorepuista olen kokeillut vain Manducaa, jossa olen kantanut Beniä kuukauden ikäisestä aina vajaa kolmevuotiaaksi ja tykkäsin siitä kovasti. Meillä on edelleen se sama reppu käytössä nyt tytöillä ja ostin vielä toisen, jos myöhemmin kannan toista takana ja toista edessä. Mulla on myös pari trikooliinaa, joilla olen nyt kantanut tyttöjä kotona, mutta koen, että Manduca on etenkin ulkona Suomessa vaatteiden päällä helpompi käyttää kuin liina. Liinat tulee varmasti tulevaisuudessa Thaimaassa käyttöön taas enemmän :)

When carrying babies and toddlers I’ve loved the Manduca. I carried Benny everywhere in it until he was nearly 3 years old and it was so convenient. This time I also got few wraps to carry the girls and I find those super convenient at home or when I don’t need to put on many layers of clothes. The Manduca is more convenient when carrying outside with winter jackets and load of clothes on in my opinion :)

kollaasi4

Clothing: body suits with buttons on the side / pants with high and wide waist / footless pajamas / socks Winter clothes: wool suit / outdoor suit / carseat or stroller sleeping bag Summer clothes: uv hats

Mitä tulee vastasyntyneen pukemiseen, tykkään todella yksinkertaisista vaateista, jotka on helppo pukea. Etenkin nyt kun puen ja riisun kahta päivittäin, on helppous tärkein tekijä vaatteiden kanssa. Tämän takia meidän lemppareita on napilliset kietaisubodyt (ei mitään pään yli vedettäviä vaatteita) ja housut leveällä vyötärönauhalla, joten ne on mukavat vauvan päällä.

When it comes to dressing a newborn baby I like to keep it simple and easy. Especially now that I have two to dress up daily, I want clothes that are easy to put on, take off and change diaper in. That’s why my go to outfits include bodysuit with buttons (nothing to pull over that wobbly newborn head!) and pants with wide waist band so it’s comfortable for the little one.

Myös yöpuvut tykkään että on napeilla, koska vetoketjut tuntuu aina painavan jostain kohtaa ikävästi. Tykkään myös, että kaikki housut ja yöpuvut ovat ilman jälkateriä, jotta ne menee pidempään sukkien kanssa ja jalkaterälliset tuntuu aina olevan hassusti mitotettuja.

Also pajamas I like with buttons on the side, zippers on pajamas tend to press against the skin uncomfortably. I prefer all pants and pajamas without the foot part, as they tend to be always wrong length and the footless pants and pajamas can fit longer when they can be worn with socks.

Talvella tykkään simppelistä toppahaalarista villahaalarin kanssa. Tytöillä on itseasiassa erilliset villatakki ja housut ja usko, että haalari olisi kyllä kätevämpi pukea kuin useampi osainen villapuku.

For the winter I love simple winter suit and wool suit. For the girls I actually have a wool pants and jacket combo and would find a suit easier to dress daily.

Itse on ole niin UV-vaatteiden fani pikkuvauvoilla, jotka ei liiku. Pidän mielummin lapset varjossa ja käytän vain UV -hattua, joka suojaa olkapäät, jos kantelen vauvaa auringossa.

For the summer I’m not really a big on UV clothes as I prefer to keep my kids in the shades or in the carried/stroller, but do like them to wear a UV hat that also covers the shoulders.

kollaasi5

Thai extra: tent bed / motorbike helmet (in Thailand tesco has good kids helmets often)

Paras ostos kun asuttiin Thaimaassa oli tämä telttasänky. Se taittuu todella pieneen ja sitä on helppo pitää mukana kun matkustaa ja likkuu paljon paikasta toiseen. Ei koskaan olla otettu hotellissa isompaa huonetta kun ollaan saatu Benjamin tänne sänkyyn ja rannalla tämä on toiminut hyvänä suojana makoilla auringolta varjossa.

The best thing we got when we lived in Thailand was this tent bed! It folds up small and we can keep it with us when the travel around. We don’t need to book any larger room and it works well at the beach too as a shade.

Tämän luulisi olevan Thaimaassa itsestään selvyys, mutta valitettavasti se ei sitä ole. Liian usein näkee ihmisiä ajamassa mopoilla, niin että aikuisilla on kypärät, mutta lapsilla ei. Benillä oli muutama eri kypärä, mutta aina koko pään peittävä ja kallein oli “hurjat” 12 euroa maksava. Viimeisin kypärä ostettiin tescosta, joten niitä saa nykyään aika hyvin monesta kaupasta. Pitäkää teidän lapset asianmukaisesti suojattuna, ne ei osaa sitä itse itselleen vaatia!

This should be obvious but unfortunately to many it is not, helmet. Benny has been on bikes since he was only few months old but never without a proper face covering helmet. We got few different for Benny through out the years any most we ever paid for one was 450 baht (that time about 12 euros). You can get helmets now days from anywhere and the last helmet we got was from tesco. Keep your kids safe, they don’t know how to ask for one by themselves!

***

Ja lisäyksenä vielä, että en omista kaikkia näitä tuotteita, jotka olen tässä maininnut ja osa on tuotteita, joista omistan jonkun vastaavanlaisen, enkä juuri tähän linkkaamaani. Kuitenkin kaikki tässä mainitut tuotteet on sellaisia, jotka itse kokisin auttavan arkista elämää alle puolivuotiaan vauvan (tai vauvojen) kanssa. Tämä ei myöskään ole sponsoroitu postaus eikä mulle makseta siitä, että joku klikkailee näitä linkkeja tai ostaa mun suosittelemia tuotteita. Nämä suositukset on vain ja ainoastaan mun mielipiteeseen ja kokemukseen pohjautuvia :)

I don’t personally own all these products but have something similar or I would find something mentioned very useful in day to day life with under a six month old baby. I’m also not being sponsored to write about these products or get paid by any of the companies behind the links. These are my personal opinions and the products are the ones or similar that I’ve loved, used or wished to have :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s