PREGNANCY WEEK 30

English below ↓

CKBW7822.jpg

30+1 weeks, 48 days to go

Vauvojen tilanne: Tytöt painaa nyt noin 1,5 kg kumpikin ja tulevana perjantaina on taas ultra, jossa saadaan tarkempia mittoja. Yhtä vauvaa kantavalla on noin 3 kg vauvaa mahassa viikolla 39, joten tuntuu hurjalta, että tässä on vielä useampi viikko jäljellä! A vauva (mun vasemmalla puolella) on viettänyt jo useamman viikon pää alaspäin kun taas siskonsa (oikealla puolella) on lähes aina joko pää ylöspäin tai poikittain kyydissä. Synnytyksen kannalta olisi mahtavaa jos tyypit pysyisi juuri näin päin ja mahdollisuuden onnistuneeseen alatiesynnytykseen olisi paremmat.

Mun tilanne: Paino on nyt noussut noin 9 kiloa ja lähestyn samaa painoluokkaa kun päivänä, jolloin synnytin Benin! Silloin paino nousi 57 kilosta > 70 kiloon ja nyt paino on noussut 60 kilosta > 69 kiloon. Tosin painohan kävi siinä alussa 54 kilossa, joten jos sieltä lasketaan, niin 15 kiloa on tullut noin neljässä kuukaudessa. Aika hurjaa. Olo tämän kaiken takia on tietty todella painava ja nyt myös melko kömpelö. Muutama viikko sitten liikuin vielä aika ketterästi kuin kettu tämän mahan kanssa, mutta nyt jo ihan sängystä ylösnousu (tai kenkien jalkaan saaminen!) on todellisen pinnistelyn tulos. Odotan kyllä jo todella malttamattomana, että tapaan tytöt ja saan hiljalleen kroppani takaisin. Haaveissa siintää ne päivät kun saan housut jalkaan ilman, että nousee hikikarpalot otsalle ja syke nousee kahteensataan :D

Muuta: Viimeksi väitin, että odottelen näille viikoille ennen kuin ryntään vaippakaupoille, mutta todellisuudessa meillä on jo aikalailla kaikki mahdollinen ostettuna. Nyt yritän hillitä itseäni ja seuraavaksi rupean kasaamaan tyttöjen sänkyyn sairaalakassia. Tuntuu vaan mahdottomalta miettiä mitä kaikkea sinne ottaa mukaan kun tälläkertaa ei voi yhtään tietää ollaanko sairaalassa neljä päivää vai kaksi viikkoa. Yhtä lasta odottaessa osasi arvella, että osastolla ollaan noin pari päivää kun tuli täysiaikaisena, mutta nyt tilanne on niin eri.

***

Babies’ status: Girls are now approximately 1,5kg each and soon we will have our next ultrasound to know their updated sizes. To think that when you normally carry a baby of 3kg you are 39 weeks pregnant and I still have so many weeks to go! Baby A (on my left) has been head down for weeks now when again her sister is on top sideways chilling :D For the natural labour I’m aiming for I hope they stay this ways so it has higher chances of going smoothly and no c-section would be required. 

My status: My weight is up now 9kg and I’m nearly the weight I was when I gave birth to Benny. That time I went from 57kg to 70kg and this time around I’ve started from 60kg and now up to 69kg. my weight did however plunge at the start down to 54kg due to the hypermesis, so if counting from that I’ve gained 15kg in 4 months, crazy! I feel really heavy and clumsy. Few weeks ago I was still fairly easily getting things done with the belly in the front, but now, ehh no more. Just getting shoes on or even getting up from the bed gets my heart rate up! I’m definitely feeling super excited to meet our little girls and getting my body back. Just dreaming of the days I can pull jeans up without the thought of it causing me to break a sweat :D 

Other: Last time I said I’d wait until I buy all bottles and nappies, but honestly I have bought everything by now. I’m trying to control myself now and not buy anything anymore (okay maybe more nappies, you can’t have too many with twins haha) and just focus on packing our bags for the hospital. Last time I didn’t really have anything with me and didn’t really need anything for those two days, but this time I can’t be sure if we are there for few days or few weeks! All these little things make twin pregnancy so different than having one baby when nothing can really be predicted. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s