22 months of Benny

Hurjaa miten aika kuluu. Benjamin on tänää vuoden ja 10 kuukautta! Toisaalta tuntuu, että hän oli ihan pikku vauva vielä viime viikolla ja toisaalta taas en muista enää edes elämää ennen Benjaminia. Olo on vain todella hämmentyneen kiitollinen, että tyyppi pyörii tossa jaloissa ja myös haikea, koska se pikku vauva-aika on pysyvästi ohi. Se meni niin äkkiä, joten kaikki tulevat mamat: nauttikaa, halikaa, pusutelkaa ja nuuhkikaa niitä teidän pieniä kääröjä. Joku kaunis päivä ne on tämmösiä meneviä tyyppejä, jotka sanoo kuuluvasti “EI” kun niiltä pyytää pusuja :D

Mitä kaikkea Benjamin on sitten oppinut näiden 22 kuukauden aikana?

  • Juoksemaan Ben oppi jo 10 kuukauden ikäisenä ja vauhti on vaan kasvanut. Nyt tyyppi myös hyppii tasajalkaa ja taputtaa samaan aikaan. Voisi sanoa, että todella liikkuvainen taapero meillä.
  • Puhumaan kolmea kieltä, vaikkakin kyllä vain vajaa 20 sanaa. Ymmärtää hyvin kielien erot ja osaakin puhua äidille suomea ja englantia ja isille taas thaita ja englantia. Puhe on tullut todella hitaasti, mutta ei tässä ole mikään kiire näin monen kielen kanssa. Satunnainen päiväkodissa käynti on auttanut paljon ja kavereilta onkin opittu paljon englanninkielisiä sanoja.
  • Lähes nukkumaan läpi yöt. Nyt odotellaan, että oma sänky saapuu ja luovutaan vihdoin perhepedistä. Ben saa nukkua alkuun omassa sängyssä meidän huoneessa ja kun nukkuu yöt läpeensä siinä, siirtyy oma sänky omaan huoneeseen.
  • Leikkimään muiden lasten kanssa. Tästä olen todella ylpeä, koska Ben osaa hienosti jo jakaa ja leikkiä sopuisasti yhdessä. Vielä tosin opetellaan oman vuoron odottamista esimerkiksi keinumaan mennessä, joka taas ei ihan vielä tulistumatta suju :D
  • Syömään itse lusikalla, sekä tietty sormin, juomaan itse mukista (nämä kaikki tietty vähän siinä sivussa sotkien hehe) ja jos jääkaapista on jäänyt vauvalukko auki niin myös itse hakemaan välipalaa (usein äidin sipsit katoaa parempiin suihin).

Benjamin on siis melko taitava tyyppi ja kehittynyt sekä kasvanut hyvin ihan ikäistensä tahdissa. Nyt alkaa sitten ollakin aika suunnitella tulevia 2v. synttäreitä!

beachbenny

So crazy how time flies. Benjamin is a year and 10 months today! On the other hand I feel like he was such a small baby just last week and on the other hand I can’t even remember a life without Benjamin. I just feel so grateful that I have that little fellow running around but also I feel so wistful that the baby time is over for good. It went so fast! So all future mamas: enjoy, cuddle, kiss and sniff your little ones. One day they will be this running toddlers show loudly tell you: “NO” when you ask for kisses :D

So what has Ben learned in this 22 months of his life?

  • Ben learned to run at the age of 10 months and has kept us busy ever since. Now he can also jump with both feet in the air and clap same time. I’d say that we have pretty physically active toddler here.
  • He speaks now three languages though just about 20 words. He understand pretty well to speak Finnish and English to mommy and Thai and English to papa. His speech has started really slowly and “late” but he does have many languages to learn. Going to nursery occasionally has also helped and he has picked up some english words from the other toddlers there.
  • He nearly sleeps through the night. Now we are just waiting to get his own bed and finally stop bed sharing. He will though sleep at first in his own bed in our room but as soon as he sleeps through the night in his own bed we will move him to his own room also.
  • Ben plays so nicely with other kids. I’m super proud how he has learned to share and play safely around others. We are still though practising how to wait for your own turn like for example when the swings are taken :D This is not happening at the moment without a meltdown haha.
  • He can eat by himself with a spoon and of course by hands and also drink from a cup. He does create a mess by doing so but slowly its getting less and less messier :D He also knows how to open the fridge baby lock and will go by himself get him some snacks of the fridge (usually mommy’s chips haha).

So I’d say we have pretty capable little man in the house who has grown well at the pace of his peers. Now it is time to start to plan his second birthday, exciting!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s