Packing our backpack

Samalla kun panikoin koko reissua koitin miettiä tosi tarkkaan mitä pakkaan meille mukaan. Koska otan Benin vaan rintareppuun ja kannan kaiken yksin, en voi pakata ihan päättömästi tavaraa meidän rinkkaan, tai muuten en jaksa mitenkään kantaa kaikkea. En myöskään tykkää ajatuksesta, että raahaisin turhaa tavaraa ympäriinsä, kun loppupeleissä pärjätään todella vähällä. Tässä siis tulisi listaa ja vinkkejä siihen mitä pakata mukaan kun reissaa tropiikissa reilu vuoden vanhan kanssa kaksin.

Benille: 3 toppia / 1 t-paita / 1 shortsit / 1 housut / 1 huppari / 5 kestovaippaa (10 kertis yövaippaa) / hattu / kengät / uimahousut ja -paita / mopokypärä / muoviboxi ruualle + lusikka ja haarukka / pillimuki / valjaat / pari lelua / naposteltavaa matkalle

Housut ja huppari on tärkeät lennoille ja busseihin, joissa ilmastointi on yleensä todella kylmä, muuten niitä ei varmasti tule käytettyä. Ben yleensä kulkee vain kestovaipassa, topissa ja kengät jalassa ulkona. Mopokypärä tulee tarpeeseen kun kuljetaan Ko Changilla mopolla ja harvoin vuokraamoissa on näin pienille kypäriä edes tarjolla, enkä todellakaan suostu ajamaan niin, että Ben kulkisi ilman. Muoviboxi ja haarukka/lusikka on kätevät kun käy syömässä ja annokset on isoja, voi ottaa loput mukaan ja Ben saa syödä kotona nälän yllättäessä lisää. Säästää myös hyvin rahaa, kun ei jatkuvasti tarvitse ostaa uutta annosta :) Valjaat otan mukaan lähinnä kentälle, koska oon siellä jo kerran jos toisenkin juossut Benin perässä kun tyyppi vetää sitä liukumatto systeemiä väärään suuntaan :D Ei enää ikinä kiitos.

Mulle: 1 shortsit / 2 mekkoa / 1 t-paita / 4 toppia / kimono / kaulahuivi / 3 bikinit / 1 kengät / 1 päiväreppu

Muuta: pieni pyyhe ja saronki / shampoo / hammasharjat + tahna / hiusharja / sheiveri / aurinkorasva kasvoille / hyttysmyrkky / korvakuumemittari / pyykinpesuaine / läppäri + laturi / puhelin + laturi / passit / kynä

Pyykinpesuaineen, shampoon ja sheiverin voi varmasti ostaa paikanpäältä, mutta sniiduna otan kaiken mukaan kotoa kun kerta täällä valmiina on. Pyykinpesuainetta tarvii kun pesee kestovaippoja ja vaatteita kun niitä ei montaa ota mukaan. Oma kynä on myös hyvä olla mukana, koska aina täytyy jossain täyttää jotain lappusia. Myös Benin villiintyessä saan sen istumaan (hetken edes) paikallaan ja piirtämään, kun annan sille kynän ja jonkun lehtisen käteen :D Nää monet kohdan on vähän tämmösiä makuasioita. Perjaatteessahan lähes kaiken voisi ostaa paikan päältä ja välttyisi raahaamiselta, mutta kun ottaa mukaan kotoa säästää jokusen latin ja hermoja kun ei tarvii mitään lähtee etsimään paikan päällä.

Tärkeää pakatessa on myös ottaa huomioon, että kaikki vaatteet sopii yhteen. Otan vain yhdet matalavyötäröiset farkkushortsit mukaan, joten automaattisesti jätän kaikki crop topit kotiin. En myöskään ota toppeja tai mekkoja, joiden alle tarvitsisi olkaimettomat rintsikat, koska en semmosia kanna mukana. Näin vaikka on vain muutama vaate mukana saa helposti erilaisen asun useammalle päivälle. Ja loppupeleissä tietty pyrin siihen, että vietän suurimman osan ajasta ihan vain bikineissä ;) Tältä siis näyttää meidän kamat levitettynä ympäriinsä ja lopulta pakattuna rinkassa:

IMG_3578-1IMG_3580-1

While I’m panicking about this whole trip I’m trying to think carefully of what to pack with us. I’m only taking Benny in the sling bag and carrying everything alone so I can’t and don’t want to pack anything unnecessary with us. We can actually survive with very minimal amount of stuff and here would be my list of what to take when backpacking in tropics with a year old.

For Benny: 2 tops / 1 t-shirt / 1 shorts / 1 pants / 1 hoodie / 6 cloth diapers (and 10 disposable for night) / hat / shoes / swim pants and shirt / motorbike helmet / plastic box for food + spoon and fork / straw cup / harness / few toys / snack for the road

Pants and hoodie are for the flight and buses since they always blast the aircon so hard core. Other than they they probably wont be in much use. Benny usually only wears top, diaper and shoes when outside. Motorbike helmet is needed in Ko Chang when we rent a bike as they often don’t have helmets for toddlers and I wouldn’t drive with Benny without it. Plastic box and spoon/fork are good when going to eat out. Benny can really finish a dish in one sitting so I can take the rest with us. Saves some money too when you don’t need to go buy new dish every time he is hungry :) Harness is for the airport since I’ve been way too often running after him while he runs on the sliding walkway things :D Never again haha.

For me: 1 shorts / 2 dresses / 1 t-shirt / 3 tops / kimono / scarf / 2 bikinis / shoes / day bag

Other stuff: small towel and sarong / shampoo / toothbrushes + paste / hairbrush / shaver / sunblock for face / laundry detergent / laptop + charger / phone + charger / passports / pen

Laundry detergent, shampoo and shaver you can also buy when you arrive, but since I’m on a tiny budget I’ll take everything with me from home. I will need detergent to wash Benny’s cloth diapers and our clothes as well since I’m not bringing much with us. Also having a pen is crucial since you always have to fill out some papers somewhere and no one ever has one. Also it has saved me so many times when Benny is feeling super wild and I can just give him pen and paper and get time to sit still and draw :D A lot of these things are really up to the person traveling. Basically you could by almost everything from the destination and skip dragging everything around, but I’m up for saving some money and not having to worry about needing something when I’m on the road.

Also important when packing is that all the clothes can be mixed and matched. I’m only bringing one pair of low cut shorts so obviously I’ll skip packing all the crop tops etc. I also wont bring any dress that would need strapless bra as I’m not bringing any with me. This way even though I only have few pieces of clothes I can still have several different outfits. And in the end I of course I’m to spent most of the time in bikinis ;) So above you can see how it looks when I lay all our stuff around and when they are in the backpack.

Happy travels!

2 thoughts on “Packing our backpack

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s