Zen Mama

Tänään oon ehkä askeleen lähempänä semmoista zen mutsia joka ei paljoa harjaamattomista hiuksista ja lapsen likaisista t-paidoista stressaa. Semmoinen joka ottaa kaiken ilon irti lapsensa naurukohtauksista ja on hermostumatta tukena kun lapsi saa raivarit. Kyllä, Ben on jo melkein vuoden ja mulla ei ole tähän asti ollut mitään hajua miten tässä arjessa kuuluisi selvitä, muuten kuin sillä itsellään, selviämällä.

Mulle vasta tänään valkeni, että tietoisesti yhdistelemällä mun ja Benin päivän hommia selviän tästä arjesta huomattavasti seesteisemmin. Tajusin tän kun raahauduin Benin kanssa iltakylvylle, lapsi jo puoliunessa ja itse aivan puhki päivän menoista. Istutin Benin sen kylpyammeeseen ja istuin itse viereen suihkunlattialle. Ben rakastaa uimista ja kylpemistä aivan hulluna ja viihtyykin kylvyssä vaikka toista tuntia, jos sen sielä antaisi olla. Katoin vierestä kun toinen räiski menemään ja roikkui suihkuletkussa kuin Tarzan liaanissa konsanaan ja päätin siinä samalla pestä omat meikit pois naamasta ja sheivata jalat. Tajusin, että pystyn yhdistelemään monia päivän askareita, ja olenkin sitä huomaamatta tehnyt koko ajan! Voin tehdä itselle ruokaa kun Ben sormiruokailee (heittelee mustikoita yksitellen syöttötuolista ja nauraa kun kerään niitä lattialta…), voin kasata leluja lelulaatikkoon tai muovipurkkeja astiakaappiin samalla kun Ben räjäyttää juuri siivottua sukkalaatikkoa, voin viedä roskat ja päästää Benin meidän kerroksen käytävälle juoksemaan ja purkamaan ylimäääräisiä höyryjä, voin tehdä niin monia asioita ja silti hoitaa Beniä ihan supermutsina! Oon ollut todella stressaantunut ajoittain kun en ole saanut hetkeäkään omaa aikaa. Ei ole ollut aikaa siivota, tiskata, pestä pyykkiä tai just käydä suihkussa muuten kuin nanosekunneissa vain suoriutuen jotenkuten sillä hetkellä käsillä olevasta hommasta. Nyt pitäisi siis vaan keksiä miten yhdistän Benin hoidon ja opiskelut. Ehkä alankin lukemaan sille iltasaduiksi matkailualan markkinointia tai meidän tutkielman materiaaleja? Not bad plan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Today I feel like I’m a step closer to this “zen mom” -mode. The kind of mom who don’t stress about few dreadlocks in her hair or her child’s dirty t-shirt. The kind who whole heartedly enjoys her child’s laughter and is present with peaceful mind when her child is having a tantrum. Yes, Ben is almost a year old and I still have not had any clue how to survive in daily life, apart from doing that, surviving.

It didn’t occur to me until today that by intentionally combining mine and Ben’s tasks and activities I can survive everyday without loosing my mind. It occurred to me when I was forcing myself to stay up and bath my half sleeping child. We were both so exhausted from the day but really needed to have a bath before bed. Ben looooves water, swimming and his bath times so I got him to sit in his tub and I sat on the shower floor next to him. He was splashing away and hanging from the shower hose like Tarzan from his liana so I thought this would give me perfect fifteen minutes to wash my makeup off and even shave my legs! If I could combine more our tasks this way I could survive each day with an ease. I could cook my food when Ben is eating finger food (throwing blueberries on the floor and hysterically laughing when I collect them…), I could collect his toys in the toy box and our plastic jars in the kitchen cabinets while Ben empties daddy’s sock drawer, I could take the trash out and let Ben run back and forth on the hallway of our floor. This way I maybe could stay sane and feel more like a super mom! I’ve been so stressed out from time to time when I never get a minute (or get just that, minute not more) to clean up, do dishes or laundry or even shower. Now I just have to think of a way to combine taking care of Ben and studying. Maybe I’ll switch his bedtime stories in to Tourism Marketing or research materials? Not too chubby plan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s