Third of a year

12896310_10206031519522789_780964133_o-112903725_10206031519282783_1488853053_o-1

Kolmas osa vuotta elettynä ja koon puolesta meillä on enemminkin taapero kuin vauva :D Benjamin on kasvanut aivan naurettavan nopeasti ja jopa lääkäri pari päivää sitten totesi, että on kyllä älyttömän kokoinen nelikuinen. Olen tietysti googletellut, että onko Ben muka nyt niin iso ja vaikuttaa ihan normaali kokoiselta suomalaiselta vauvalta. Thai vauvaksi on siis aivan jättiläinen ja tutun 6 kuukautinen poika onkin reilu kilon Beniä pienenmpi hehe. Monet myös ei meinaa millään uskoa, että joo ihan tissimaidolla on meidän poika lihotettu tähän kokoon. Nyt tosin sai 4 kuukautis synttäreillä maistaa mangoa ja oi mikä herkku! Seuraavalla syötöllä tuli itku kun ei saatu lisää sitä super tuoretta ja makeaa mangoa haha.

Vaikka Ben onkin todella iso (melkein 9 kiloa ja 67 senttiä) on hän silti vielä todella vauva. Ben kääntyilee selältä kyljelleen ja mahalta selälleen, potkii mahallaan vauhtia, muttei liiku mihinkään, imee sormiaan ja kuolaa, muttei ymmärrä miten tutti toimii, juttelee missä vaan milloin vaan ja huutonauraa kun säikähtää tai jos näkee äitin tai isin peilistä, eikä vierasta ketään, mutta väsyneenä kelpaa vain äitin syli ja höpöttelyt. Ihan vauva siis meidän Benkku vielä on vaikka sylissä tuudittelu alkaakin jo käydä salitreenistä ;)

// One third of a year lived and from the size of Ben you would think we have a toddler not a baby :D Benjamin has grown ridiculously fast and even a doctor told us few days ago that Ben is huge for a four month old. I have of course googled if he is all normal and he seems to be perfectly normal size for a Finnish baby. For being half Thai he is huge and our friends six month old is more than a kilo lighter than Ben haha. Many can’t believe that he is only breastfed until now. For his 4 month birthday he got to taste a bit of mango and he loved it. Oh god how he died the next feeding when he didn’t get more of that super sweet and ripe mango haha.

Even though Ben is huge (almost 9 kilos and 67 centimetres) he is still such a baby. He turns from his back to the side and from his tummy to his back, he kicks hard and fast while laying on his back but moves nowhere, he sucks his fingers and drools everywhere but has no idea how pacifier works, he talks to everyone and everywhere and dies laughing if he gets startled or sees mom or dad in the mirror, he is not shy with strangers but when he is tired he can only be held by mommy. So yea our Ben is still a baby even though rocking him to sleep starts to feel like a weigh lifting workout ;) 

Kuvat/Photos Naz Brown

2 thoughts on “Third of a year

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s