Hello! My name is…

hellob.jpg

… BENJAMIN! Nimi oli päätetty jo melkeinpä heti kun tiedettiin, että tulee poika. Mulle oli pinttynyt mieleen nimi Benjamin ja Sam suostui siihen mukisematta. Etenkin kun mun toinen vaihtoehto oli Sebastian ja Sam ei pitänyt siitä alkuunkaan :D Toista nimeä miettissä menikin sitten tosi tosi kauan, sillä haluttiin Thaimaalainen nimi, jolla olisi jokin merkitys. Lopulta kehiteltiin toinen nimi muutamasta lempisanasta, joten nimi ei ole tavallinen nimikirjasta poimittu eikä varmasti tule helpolla vastaan! Toisen nimen haluan ainakin näin alustavasti pitää poissa netistä ja vaan meidän omana tietona. Ehkä joskus, jos koen tilanteen oikeaksi voin tulla kertomaan sen ja koko tarinan sen takana :)

Nimen valinnassa mulle oli todella tärkeää, että nimi on  a) kansainvälinen ja b) myös aikuisiällä uskottava. Niin monet tänä päivänä antaa lapselleen nimen, jonka itse lähinnä mieltäisin koiran nimeksi. Tämmöset “söpöt” nimet oli mulle ihan nou-nou, koska koen että nimen tulee olla tyypillä uskottava, kun hän on 30 vee ja esittelee itsensä työpaikan palaverissa. Mua kyllä kiehtoo kaikki hipimmät erikoisnimet ja sen takia varmaan päädyttiinkin antamaan oma keksimä nimi toiseksi nimeksi. Näin mun kaikki vaatimuksen nimiä kohtaa täyttyi, mutta voitiin silti olla luovia nimetessämme pikku mies :)

Miten teillä on päädytty lasten nimiin? Tai minkälaisia nimiä antaisit tuleville lapsillesi? Meillä muuten olisi ollut myös tytölle jo nimet valmiina, mutta ne pidetään vielä salassa. Ehkä niille tulisi vielä joskus käyttöä ;)

… BENJAMIN! We had the name planned out right after we got to know when are having a boy. I had the name Benjamin stuck in my head and Sam was happy with it too. Especially since my other option was Sebastian and he did not like it at all :D It took us so so much longer to come up with the second name, since we wanted a Thai name with a meaning. In the end we came up with the name by our selves by putting few of our favourite words together. So the name is not common from any name books or so and won’t come across easily, if at all! I won’t be relieve the second name here as I prefer to keep it away from the internet. Maybe one day I’ll come and tell it and the full story behind it :)

When choosing the name it was really important to me that the name is a) international and b) credible and presentable at older age. So many people these days name their kids with names I associate more with pets and these kind of “cute” names are really no-no to me. I find that the name has to be believable when this little man grows to be 30-year old and introducing him self in a business meeting. I do admit I’m fascinated by all hippier special names and this is why we gave more personal second name to Benjamin. This is how we were able to meet my standards when it came to naming our child and still be creative :)

How did you come to choose your kids names? Or what would you name your future children? We also had a name ready for a girl, but I’ll keep that as a secret incase we get to use that idea in the future ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s