Kuusi vuotta sitten lähdin Suomesta yksin rinkka selässä Thaimaaseen. Olin pitkään haaveillut reppureissusta Aasiassa ja vaikka kaikki mukaan halunneet kaverit peruutti, en itse suostunut perumaan matkaani. Lähdin kahdeksi kuukaudeksi, yksin 18-vuotiaana, ilman mitään suunnitelmia Bangkokiin ja annoin “tuulen kuljettaa ja nenän näyttää” minne sitä päätyy. Ehdottomasti elämäni paras päätös, enkä vaihtaisi päivääkään siltä reissulta.

Vaikea ajatella nyt kuuden vuoden taakse ilman, että silmät kostuu. Kiitos sen reissun päädyin muuttamaan Bangkokiin, matkustamaan ympäri koko Aasia, hain yliopistoon ja saan kohta pienen mixed-thai vauvan maailman parhaimman tyypin kanssa! Olen myös saanut parhaita ystäviä ja tutustua aivan mahtaviin yksilöihin ympäri Thaimaata (ja koko Aasiaa!).

Nyt kun istun Suomessa ja mietin mitä kaikkea on tapahtunut viimeisen kuuden vuoden aikana olo on todella epätodellinen. Asunko oikeasti edelleen Thaimaassa? Siis mulla on siellä koti, kaverit, harrastukset ja rutiinit vai? Tuntuu uskomattomalta ja olen niin onnellinen ja kiitollinen kyllä siitä kaikesta. Todella vaikea edes kuvitella missä sitä nyt elämässään olisi, jos ei olisi ikinä tuolle reissulle lähtenyt.

Kuvat ei sentään ole kuuden vuoden takaa, vaan 6 viikon takaisia kun maanatait oli vielä vapaa päiviä ja ne sai viettää biksuissa kotipoolilla. Nyt maanantait vietetään töissä villatakkiin kääriytyneenä ja ei, ei harmita yhtään. Tuntuu ihanalta kun elämässä on vaihtelua!

Six years ago I left Finland, alone with my backpack and headed to Thailand. I dreamed so long to travel around Asia that even when all my friends who wanted to join cancelled I wouldn’t cancel my trip. I spent two months hopping islands in Thailand and fell in love with the country, culture and beaches hehe.

It’s hard to think back to that time now without shedding a tear. That trip changed my life. I ended up moving to Bangkok, travelling around the whole Asia, I applied and got in to university and soon I’m a mommy to a little mixed-thai baby with the love of my life. I’ve met some of my best friends and coolest people while living and traveling around Bangkok, Thailand and Asia.

Now when I’m in Finland and think back the last six years, it feels so unreal. Do I still live in Thailand? Have home, friends, hobbies and routines there? It feels unbelievable and I could not be more grateful. It is hard to even imagine where I would be in life now if I had never left for that trip six years ago.

Pictures are not that far back, only 6 weeks back when I got to spend my Mondays by the pool in bikinis. Now I spent my Mondays at work in a wool sweater and no I don’t mind at all. Feels great to have some changes in life once in a while!

2 thoughts on “On this day: 6 years ago

 1. Naz Brown says:

  💕 Nice to meet you Marmar.

  Like

  1. Mari Galson says:

   Best to meet you Nash <3

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: