Lingonberry Pie season is here!

Oon ruvennut tekemään jotain todella ei-marimaista eli hääräilemään keittiössä. Ja olen vielä saanut aikaiseksi kaikkea syömäkelpoista! Mut tunnettiin todella pitkään siitä etten osannut tehdä yhtään mitään ruokia ja nuudelien keittämisenkin (tai maustamisen ennemminkin) olin myös aikasemmin tehny todella typerästi. Nyt alan olla jo melko sujuva kodin hengetär ja eilen illalla päätin taas kääriä hihat ja kokeilla miten elämäni ensimmäinen puolukkapiirakka mahtaisi luonnistua. Kiitos vaan kanssa bloggaajat, jotka on pitänyt mut ajantasalla siitä milloin mikäkin luonossakasvava herkku on in-season!

I have started to do something really not me and learn to cook and bake and hassle in kitchen. I’ve also been able to make quite a few things that have been edible! I was so long knows to be the person who can’t cook literately anything and even spicing up noodles I did wrong haha. Now I’m starting to be quite a good housewife and last night I decided to try something new and bake a lingonberry pie.

Koska piirakka oli muuten bueno, mutta ehkä vähän kuiva päätin vääntää sen rinnalle vadelmajätskin. Ehkä vähän outo kombo puolukoiden kanssa, mutta katosi silti kummasti lautaselta haha. Ja nyt siis piirakan ohjeeseen, jota vähän sovelsin, mutta muuten aika haukkana seurasin täältä. Tämä on siis 6 hengelle tarkoitettu (meidän taloudessa ehkä kolmelle hehe).

 • 1/2 litraa puolukoita
 • 2 munaa
 • 2 dl sokeria (itse käytin puolet valkoista ja puolet kookos sokeria)
 • 1 dl kermaa (käytin kaurakermaa)
 • 1 dl maitoa (käytin mantelimaitoa)
 • 1 dl voisulaa
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta

Muruseokseen päälle:

 • 50 g voita
 • 1 dl sokeria (puolet kookos, puolet valkoista)
 • 1 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat, sokeri, kerma, maito, voisula, jauhot ja leivinjauhe. Levitä vuokaan. Lisää päälle puolukat. Sekoita muruseos ja lisää puolukoiden päällä. Paista 200 asteessa noin 30min. Mielummin alle 30 minuttia, ettei kuivahda niin kuin mun piirakalle kävi hehe.

Jos kuitenkin kuivahdus tapahtuu, voi sen paikata jätskipallerolla. Itse tein vadelmajätskini sen sijaan, että olisin menny sieltä mistä aita on matalin. Tämä annos on yhdelle tai kahdelle hengelle ja tarvitset:

 • Kuorittu, pakastettu banaani
 • vadelmia
 • mantelimaitoa

Lisää banaani ja vadelmat blenderiin ja lisäile maitoa tarpeen mukaan. Banaanin tulisi olla noin 3 tuntia pakkasessa ennen käyttöä, että koko homma toimisi. Oma banaani oli ollut ehkä viikon ja oli aikamoinen jääkalikka, hups. Vedelmien sijaan voi käyttää esim vanilijauutetta tai vaikka cocoa powderia :) Toivottavasti maistuu!

Because the pie was overall good but a little dry inside I made raspberry ice cream to go with it. Maybe a little weird combo with a lingonberry pie, but for some reason it all disappeared from the plate hehe. The pie if for 6 servings and here is what you need for it:

 • 1/2 litre of lingonberries
 • 2 eggs
 • 2 dl of sugar (I used half white and half coconut sugar)
 • 1 dl of cream (I used oat cooking cream)
 • 1 dl of milk (I used almond milk)
 • 1 dl of melted butter
 • 4 dl of flour
 • 2 tbs of baking powder

Crumb mix on top:

 • 50 g of butter
 • 1 dl of sugar
 • 1 dl of flour

Mix the eggs, sugar, cream, milk, melted butter, flour and baking powder. Add all in casserole. Top of with lingonberries and last with crumb mix. Bake in 200 celsius (or 390 fahrenheit) for about 30 minutes. Rather under 30 minutes so yours won’t end up being a little dry inside like mine was hehe.

If yours does end up getting little dry anyways or you want something to go with it then here is how I made the raspberry ice cream. This is one large or two little servings and you need:

 • frozen banana
 • raspberries
 • almond milk

Mix the banana and raspberries in a blender and add little almond milk if needed. It should turn into a creamy content. The banana should be frozen for at least 3 hours for this to work. Instead of raspberries you can use vanilla extract or even cocoa powder, what ever flavour you prefer :) Hope you enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s