Around the World trip

fly.jpg

Enää neljä päivää! Vaikka en ensin millään halunnut lähteä Thaimaasta lomilla, enkä todellakaan Aasian ulkopuolelle, lopulta suostuin tähän vähän hulluun ideaan lähteä mun veljen luokse jouluksi. Mun veli siis asuu Floridassa, noin tunti pohjoiseen Miamista. Oon viimeksi käynyt sen luona kylässä mun ollessa 14-vuotias, joten siitä on siis hetki. Joka vuosi ollaan äitin kanssa palloiteltu ajatusta käydä velin luona jouluna, mutta aina se on jäänyt ajatuksen tasolle. Tänä vuonna me ihan oikeasti saatiin lennot varattua ja kaikkien aikataulut sopimaan. Mun kohdalla tästä tulee pieni maailmanympärimatka, mutta onneksi olen nuori, vetreä ja ammattilainen halpojen lentojen kyyttälyssä. Ja mitä tää koko reissu maksaa? Palataan siihen kohta, katotaan eka mun reitti.

Lennän siis nyt perjantaina Bangkokista Helsinkiin. Lähes aina lennän tätä väliä Finnairin suorilla lennoilla, koska a) helppous b) nuorisoalennuksilla halvempaa kuin lentää välilaskuilla. Suomessa oon vaan viikonlopun yli ja koitan nähdä kaikki kaverit, mun hevosen ja hakea filmtownista ehkä parilla kympillä irttareita, hehe. Maanantaina matka jatkuu Lissaboniin, jossa vaihtoaikaa on muistaakseni vain 2 tuntia. Ei siis aikaa hortoilla kaupungissa sen enempää, joten täytyy siis palata Portugaliin ensivuonna ;-). Lissabonista lennän suoraan Miamiin, jonne laskeudun 15:30 samana päivänä, kiitos aikaerojen. Äidin kone laskeutuu vasta illalla, joten mulle jää hyvin aikaa palloilla pitkin Miamia veljen vaimon kanssa. Takasin kotiin lähden 29.12, koska uusivuosi kotona poikkiksen kanssa kuullosti vaan niin parhaimmalta vaihtoehdolta. Lennän siis Miamista Lontooseen yön yli ja oon 30. päivä aamulla Lontoossa. Lento Lontoosta Bahraihin lähtee vasta illalla, joten kerkeän käydä päivän turisteilemassa pitkin Lontoota. Illalla lento yön yli Lontoosta Bahraihin, siellä reilu tunti aikaa vaihtaa konetta ja päivä koneessan, että pääsen takasin Bangkokiin alkuillasta. Jää noin 4 tuntia vuoden vaihteeseen, eli täytyy kirmata kentältä kotiin ja sieltä uudenvuoden bailuihin suoraan 36 tunnin matkustamisen jälkeen. Yritän vakuutella itteäni, että elän sitten vaan Miamin ajassa uuden vuoden yli eli 12 tunnin aikaeron mukaan mun pitäisi olla ihan virkeän niissä bailuissa, haha katotaan :-D Vähän hirvittää noi lennot ja aikaerot, mutta kyllä tästä selvitään. En ehkä ihan vielä vierotuta itteäni rebdullista :-D

Ja mitä tää koko reissu maksaa? Kaikki aina ihmetelee miten joillain on varaa ja ikinä ei rahasta “saisi” mukamas puhua (ainakin Suomessa), mutta oon täysin erimieltä. Että vältytään kateellisten panetteluilta on helpompi vain laittaa faktat tiskiin ja kaikille näkyviin millaisella summalla tämmöisen määrän lentoja voi saada. Nämä kaikki kuusi lentoa on noin 1200 euroa. Kun ottaa huomioon lentojen pituudet ja jatkuvan maanosien vaihtelun ei toi hinta ole ollenkaan paha. Kuten sanoin oon todella haka kyttäilemään halpoja lentoja ja esimerkiksi mun paluu Miami-Bangkok kustansi vain 450 euroa ja matkaa on tasan maapallon toiselle puolelle. Ja kun ottaa huomioon, että matkustan Bangkokin kodista Suomen kotiin ja sieltä velin kotiin Miamiin ei mulla tule mitään asumiskuluja koko reissulta. Tästä näätte kokonaisuudessa reitin :-)

Only four days left! First I didn’t want to leave Thailand, and definitely not Asia, within my holidays but in the end I gave up and agreed to travel to my see my brother for christmas. My brother lives in Florida (US), about an hour north from Miami. Last time I visited him was when I was 14 years old so it’s been awhile. For few years now mom and I have been talking about going to visit my brother but it has always just been a thought. This year we actually got everyones schedule to mach and booked the flights. For me this is going to be a little around the world trip but I’m still young and quite a professional on finding cheap flights ;-). What is this whole trip going to cost? Let’s get back to it in a minute, I’ll explain my route first.

So this Friday I’m going to fly from Bangkok to Helsinki. I almost every time fly with Finnair and book a straight flight because a) it’s easy b) with youth discount it’s usually the cheapest way. I’m in Finland only for the weekend and will try to see all my friends, my horse and buy tons of Finnish candy, hehe. Monday I will fly from Helsinki to Lisbon where my transit time is only 2 hours if I remember correctly so no time to wonder around the city. Need to come back for Portugal next year! From Lisbon I fly straight to Miami where I land 15:30 within the same day thanks to timezones. Moms flight won’t land until late in the evening so I have time to go around Miami with my sister-in-law. The travel back home I start on 29th but I won’t be in Bangkok until 31st, thanks to the timezones again. At least I will be back in Bangkok to celebrate New Years with my boyfriend :-) So I will fly from Miami to London on 29th in the evening and arrive London 30th in the morning. My flight from London to Bahrain won’t leave until late in the evening so I have all day time to go do touristic things around London. My flight to Bahrain will be a night flight again and in Bahrain I only have about an hour to change the plane and then again fly all day to Bangkok. I will land in Bangkok in the evening and have only about 4 hours time to hurry home and to the New Year’s celebration (after traveling full 36 hours haha). I’m trying to convince myself that I will still be in Miami time (12 hours difference) so I should be all awake on New Years :-D I’m a bit horrified of all the flights and time differences but I think I can do this. Maybe I just won’t try to wean my self from redbull just yet :-D

And what does this whole trip cost? Everyone always wonders how someone can afford something when they don’t know the price actually. And it’s commonly (at least in Finland) said that you shouldn’t talk about money but I disagree. To avoid all mean jealousy talk I like to put the facts out here for everyone to see so there it is possible for everyone to see for how much (or little) money a trip like this can be done. All these six flights cost me 1200 euros (1500 usd) and when you consider I travel through 3 continents and the length of the flights is this not a bad price at all. As I said I’m very good at finding cheap flights and for example my flight Miami-Bangkok only cost me 450 euros (600 usd) and it is from exactly from the other side of the world to the other. And since I’m traveling from my Bangkok home to my Finland home and to my brothers home I have no cost of accommodation in any of the countries. So here you can see the whole route on a map :-)

worldtravel.jpg

Bloggailen koko reissun niin usein reaaliajassan kuin vaan netit antaa myöden :-)

I will blog the whole trip in real time as long as the internet connections are in my favour :-)

 

5 thoughts on “Around the World trip

 1. Et oo kuule ainut, jota ärsyttää toi, että kustannuksista ei sais puhua! Niin ja ne ainaiset “miten sulla on varaa…?” No kuuleppas kun vähän viittii kaivella niin kyllä se matkustaminen aika edullista nykyään on :). Niin ja monesti näillä ihmisillä on just joku uusin iPhone ja hienot kuulokkeet korvissa jne… Niilläkin rahoilla ois saanu monta lentoa. Se vaan pitää laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Niin ja sekin, että aina pitäisi sitten yöpyä jossain hienossa (väh. 4 tähteä) hotellissa. Jos haluaa matkustaa, niin se kyllä onnistuu, rahattomanakin.

  Ekaa kertaa muuten kommentoin tänne! :) Oon kyllä sun blogia tässä lueskellu, mutta eihän sitä aina sitten hoksaa kommentoida. Kivalta kuulostaa myös tuo sun matkareitti! Mä oon ite menossa Lontoon kautta San Franciscoon jouluksi ja uv:ksi ja siellä sitten olis myös tarkotus tehä pieni California road trip.

  Like

  1. Joo siis äiti just kysy että miten on ostanko uuden iPhonen ja nauroin ja sanoin, että en kun pitäis lähtee Balille helmikuussa ja tää vanha (4s) toimii edelleen :) Se on todella paljon valinnoista kiinni mihin on “varaa”. Ja just toi hotelli juttu kanssa! Nukun yleensä aina halvoissa rotankoloissa että voin olla pidempää reissussa ;)

   Voi ei toi California road trip ois niin unelma! Pidä huippukivaa ja linkkaa mulle sun blogi/instagram/jotain mistä voin kurkkia millasta siellä on :)

   Like

 2. Ja mua taas ärsyttää ne valitukset kun sä aina löydät halpoja lentoja, mutta mä en löydä koskaan. Siihen joutuu ihan oikeesti panostamaan aikaa ja kyttäämään, sekä ehkä joustamaan päivistä tai aikatauluista hieman.
  Asian vierestä hieman kun Suomessa aina valitetaan, että maahanmuuttajat saa enemmän rahaa kun suomalaiset. Eikä kukaan viitsi ajatella asiaa siltä kantilta, että ehkä toiset vaan osaa elää taloudellisemmin. Itsekin saan kuussa kokonaiset 440 euroa rahaa, josta maksan sekä puhelimen, että netin. Ja silti mulla on mahdollisuus matkustaa ja säästää rahaa sitä varten. Ja suurin osa ihmisistä ihmettelee, että miten saan itseni edes ruokittua.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  Like

  1. Hahah joo jos haluu oikeesti lentää halvalla joutuu kyllä joustamaan aikatauluissa, mutta sitä aina selitän kavereille että jos matkustaa halvalla pitää olla joustovaraa ja aikaa, jos on tietyt päivät vaan lomaa niin joutuu yleensä maksaa enemmän, tai käy tuuri niinkun mulla kävi :D

   Job toi on niin naurettavaa “toi saa enemmän rahaa kun minä”. No perse hanki koulutus ja hyvä duuni tai pistä prioriteetit kuntoon niin sä saat enemmän rahaa :D Kyllä kun on 24 tuntia Suomessa ollut niin huomaa miten HYVIN miellä menee ja kuinka pienesetä ihmiset valittaa kun ei isompi ongelmia ole :) on Suome todella edistyksellinen ja oon kyllä ylpee että voin sanoe et tuun täältä :)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s