PHILIPPINES PHOTO DIARY PART 2

fatwave1.jpg

meillä ei edes pahemmin ollut tavaraa mukana ja silti ihan jäätävä sotku jatkuvasti :-D

we barely had any stuff with us and our room was still a complete mess all the time :-D

fatwave2.jpgfatwave4.jpgfatwave3.jpg

Asuttiin koko loma (ekaa yötä lukuunottamatta) Fatwave Surf Resortissa ihan Urbiztondo rannan äärellä. Huone tuulettimella, jaetulla suihkulla ja vessalla oli 600 pesoa (11 euroa) per yö. Tarjolla oli myös ilmastoituja huoneita jaetulla suihkulla ja vessalla 1000 pesoa (22 euroa) per yö, mutta yöisin oli niin kylmä että pärjättiin pelkällä tuulettimella ihan hyvin. Syötiin myös lähes poikkeuksetta joka päivä Fatwaven omassa ravintolassa yleensä ainakin aamiainen. Minä kun en kovin pitkään heräämisen jälkeen pärjää ilman ruokaa terv. nälkäisenä-aikamoinen-hirviö. Ruoka oli ihan OK, en nyt eritoten kehuisi, mutta eipä ollut kallistakaan.

We stayed the holiday (excluding the first night) in Fatwave Surf Resort by the Urbiziondo beach. A room with a fan and shared toilet and shower was 600 pesos (13 usd) per night. They also have aircon rooms with shared toilet and shower for 1000 pesos (22 usd) per night, but since it was quite cold during the nights we did just fine with only a fan. We also ate at the Fatwave’s restaurant almost daily at least breakfast since everyone who knows me knows I can be quite a monster in the morning if I don’t get food soon enough :-D Food there was OK, nothing special but wasn’t expensive either. 

sjsr1.jpgsjsr2.jpgsjsr3.jpgsjsr4.jpgsjsr5.jpg

San Juan Surf Resort oli paikka missä oltaisiin ehdottomasti asuttu jos budjetti olisi vaan riittänyt. Ihan super nätti paikka etenkin jos haluaa asua ihan hotellissa, ei hostellissa (tosin oli vähän vielä remotin alla). Paikka tarjosi myös huippu surffarin Luke Landrigan surffikoulun “San Juan Surf School” sekä yhden meidän lemppareimmista ravintoloista. Kaikki ruoka ja juomat mitä keittiöstä tuotiin katosi hetkessä parempiin suihin eikä täälläkään hinnat ollut todellakaan korkeat. Jos yhtään oikein muistan niin annokset oli noin 5 euroa ja smoothiet 3,5 euroa, saatoin jopa arvoida yläkanttiin!

San Juan Surf Resort was a place we would have preferred to stay if it would have been in our budget. Super pretty place especially if you want to stay in a hotel not in a hostel. They also have surf school run by pro surfer Luke Landrigan and one of our favourite restaurant. Everything that came out of the kitchen disappeared in seconds and the prices were not high either. If I can remember correctly were the dishes around 6 usd and smoothies were around 4 usd. I might even be overestimating the prices!

bacnotan1.jpgbacnotan2.jpg

Tehtiin surffitrippi Bacnotaan. Aallot oli vähän liian isoja kotibreikillä osalle alottelijoista, joten pojat toi ne tänne mielummin. Me tietty hypättiin kyytiin ja kyllä kannatti! Koko ranta oli ihan hullun iso eikä siellä ollut ketään muuta kun meijän porukka. Surffauksesta ymmärtäville sen verran, että toi aalto mun takana oli peak break (eli sopii niin leftiä kun rightia surffaavalle), kuvan ulkopuolella vasemmalla löytyi toinen breikki mistä tuli rightia, suht harvakseltaan tosin ja siellä päässä oli myös alottelijoille sopivia pieniä vireitä aaltoja ja white washia. Vuokrattiin toi koko jeepney meijän käyttöön puoleksi päiväksi eikä se ollut kun noin 1000 pesoa koko porukalta :-) Suosittelen ehdottomasti käymään!

We did a surf trip to Bacnotan. The waves were a little bit too big at our home break for the beginners so boys took them here instead. We of course joined them and it was so worth it! The whole beach was huge and our group were the only ones there. For the people who understand a little more about surfing I can tell that the wave behind me was a peak break (so you can surf it to the left and right), outside of the photo on my left we had another break with all waves breaking to the right and also a smaller break for tiny green waves and white was for the beginners. We rented a jeepney for half a day to take us there and back and it was only 1000 pesos (22 usd) from all of us :-) I can absolutely recommend to visit Bacnotan spots!

sanfernando1.jpgsanfernando2.jpgsanfernando3.jpgnightmarket1.jpgnightmarket2.jpg

San Fernando oli isoin kaupunki San Juanin lähellä ja täältä löytyy esimerkiksi lähimmät pankkiautomaatit. Muuten San Fernandossa ei kyllä ollut mitään nähtävää. Toimii lähinnä kauppa-/markkinapaikkana jos jotain täytyy hankkia. Käytiin siellä yhtenä iltana Night Marketilla syömässä ja baareilemassa ja vikana päivänä just pakollisella pankkiautomaatti reissulla ja käppäilemässä ympäriinsä.

Täytyy kyllä vielä erikseen mainita, että vaikka paikka (ja koko maa) on huomattavsti köyhempi kuin Thaimaa tai Indonesia näin vertailukohteina oli ihmiset ihan vilpittömästi super mukavia. Just San Fernandossa oli vähän hankala keskittyä kuvien ottamiseen kun jatkuvasti joku huuteli, vilkutteli kameralle ja hymyilevät naamat tuijotteli joka puolella. Oli mielenkiintoista käydä paikassa mikä ei ole täysin turismista riippuvainen ja ihmiset oli lähinnä kiinnostuneita kummallisesta valkoisesta naamasta sen sijaan, että olisi heti dollarit silmissä myymässä jotain. Voin rehellisesti sanoa menettäneeni pienen palan sydäntäni Filippiineille. Aivan varmasti lähitulevaisuudessa meen takasin, etenkin San Juaniin ja mahdollisesti myös matkustaman maan eteläisemmät saaret :-)

 San Fernando was the biggest city close to San Juan and had for example the closest ATM’s. On top of that there was actually nothing to see. It’s mostly a shopping and market place for the locals when ever they need something. We spend one evening there eating at the Night Market and visiting few local bars and our last day to do the trip to ATM and walk around the city.

I have to mention that even though the whole place (and country) has a lot more poverty than for example Thailand or Indonesia the people there are genuinely super nice. Especially in San Fernando it was quite difficult to focus on taking photos when there were constantly someone yelling, waving at the camera and smiling faces staring everywhere. It was interesting to visit a place that is not completely dependent on tourism and people were mostly interested in the weird white face going around their city instead of trying to constantly sell you something with dollar signs in their eyes. I can honestly say I lost a piece of my heart to Philippines. I will definitely visit San Juan again and hopefully travel through the southern islands also :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: