Singapore tour by yours truly

spore1.jpg

Tervetuloa matkalle ympäri Singapore mun ohjauksella. En käyny puolissakaan “must see” paikoissa, vaan tein mitä huvitti (olin hotellilla lataamassa Bonesia, koska SUPER NOPEE WIFI halleluujaaa). Mutta kävin kuitenkin aika monessa paikassa ja otin muutaman kuvankin sieltä täältä.

Welcome to a tour around Singapore by me. I didn’t visit even half of the “must see” places, I just did what I wanted (I stayed at my hostel to download Bones, ’cause SUPER FAST WIFI hallelujaah). But I did visit kinda many spots and took some photos too.

spore2.jpgspore3.jpg

En kulkenut kertaakaan bussilla, koska en vaan jaksanut alkaa selvittelee mitä reittejä ne menee. Metro on tosi paljon selkeempi ja halpa. Yks metro matka maksoi usein alle 2 SGD (noin 1 euron).

I didn’t use the bus even once since I was lazy to figure out the routes. Metro was a lot more clear and cheap. One trip was on average less than 2SGD (about 1 euro).

spore4.jpg

Oikealla näkyy Clarke Quay Centralin reunustaa. Siellä ei oikeestaan ole mitään ostettavaa, mutta pari hyvää ravintolaa löytyy. Kävin joka aamu ekan kerroksen SwissBakessa aamiaisella. Sieltä saa tuoreita hedelmäkippoja, jugurtti+mysli annoksia, croisantteja täytteillä ja erilaisia leivoksia. Ah, voisin mennä takas vaan ton paikan takia! Central on siis suoraan Clarke Quay metropysäkin yläpuolella.

On the right you can see the side of Clarke Quay Central. They don’t really have anything to shop there, but few good restaurants. I went every morning for breakfast to a SwissBake on the first floor. They have fruit cups, yoghurt+muesli cups, croissants with fillings and different cakes. Ah, I could go back just for this place! Central is straight about Clarke Quay metro station.

spore5.jpg

Naurettiin paikallisen kaverin kanssa aina tätä Singaporen kansalliseläintä, leijonakala. whaaaat :-D

My local friend and I had always a good laugh ’cause of this, the national animal of Singapore, lionfish. :-D

spore7.jpg

Kävin myös Sentosassa yksi päivä rannalla. Olin ehkä vähän 10-vuotiasta vastaava kun näin Universal Studiot, Sea Worldin, Skydiving hallin ja kaikki muut vempeleet ja aktiviteetit. Muistutin kuitenkin itseäni, että a) mulla on kuuma, haluun uimaan b) mun budjetista ei nyt veny skydivingiin c) en ole enää 10-vuotias, en edes 12-vuotias vaikka kuinka toivoin, joten pärjään ehkä ilman näitä kokemuksia tämän kerran. Käppäilin siis vaan ympäriinsä katellen paikkoja ja päädyin lopulta rannalle hengailemaan iltaan asti. Rannalla muuten on uiminen kielletty ilta 19 jälkeen, mutta voin vaan kuvitella kuinka kiva tuolla on yöllä juosta rantabaareista suoraan mereen skinny dippailee!

I also went to Sentosa for a day to enjoy the beach. I probably reminds of a 10-year old when I saw the Universal Studios, Sea World, Skydiving hall and all the other activities you can do there. I just kept reminding myself that a) it’s so hot, I need to swim b) my budget is not designed for a skydiving experience c) I’m not 10 years old, not even 12 years old no matter how hard I wished, so maybe I can live without these experiences this time. I just ended up walking around and chilling by the beach until sunset. It’s prohibited to swim after 7pm, but I can just imagine how fun it must be at the night run from the beach bars for a skinny dip!

spore10.jpg

Lähettelin äitille väliaikatietoja minne kaikkialle mun roposet on mennyt. Koska paras keino päästä eroon pienestä flunssasta, v*tutuksesta ja väsymyksestä on shoppailla mietimättä sen kummemmin mitä “oikeasti” tarttisi ja kierrellä alehyllyjä.

I sent updates to mom where I’ve spent all my money again. Because the best way to get rid of a small flu and tiredness is to go shopping and not really think what you “would need” but just wonder around checking sales.

spore8.jpgspore9.jpgspore11.jpg

Sä tiedät, että olet löytänyt parhainta paikallista seuraa ympärille kun ilta alkaa shamppanja dinnerillä (ja kustantaa 20SGD/12e) ja päätyy myöhään yöllä hämysessä baarissa ilmasiin drinkkeihin eikä kukaan osaa kertoa miksi mikään ei maksa mitään. (edit: nyt tosin osaan kertoa, että kyseinen baari voitti jonkun drinkkikisan, siksi ilmaiset juomat koko illan kaikille ja bileet oli ilmeisesti semiprivate. miten mä sinne päädyin on mysteeri)

You know you’ve found the best company for yourself when the evening starts with dinner and champaign (and costs 20SGD/12 euros) and ends late at night in a shady bar with free drinks and know one know why nothing cost anything. (edit: tho know I know to tell that the bar won some kind of cocktail contest and thats why it was free drinks all night to everyone and the party was semiprivate. how I ended up there is a mystery)

spore12.jpg

Kiitos Singapore, ihan hullun hyvät neljän päivän seikkailut.

Thank you Singapore, had crazy good adventures during those four days.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s