juhannus – midsummer – midsommar

mökki1.jpgmökki2.jpg

En edes aikasemmin ajatellut koko juhannusta ennen kun se oli jo täällä. Aluksi ajatus juhannuksesta Balilla ei edes harmittanut. Oon Balilla, ei todellakaan valittamista. Mutta pakko kyllä myöntää että olisin niin paljon mielummin ollut Suomessa mökillä (oli siellä sitten sää mikä hyvänsä). Viime vuonna oli juhannuksen Fluken kanssa meidän mökillä ja oli niin mukavaa grillailla, uida ja saunoa (kaiken sen nukkumisen ohella). Tänä vuonna menin perjantaina nukkumaan yhdeksältä illalla, lauantaina olin töissä ja taisin taas nukahtaa naurettavan aikasin. Ei ollut mitään fiilistä lähteä juhlimaan juhannusta kun seittemältä illalla laskee aurinko ja on ihan pilkko pimeää. Ei oikeen saa sitä juhannusfiilistä esiin siinä.

Äiti vielä lähetti kuvia mökiltä kuinka meidän kaikki kukat kukkii niin nätisti ja kuinka joutsenet ui meidän rantasaunan edessä. Kiitos kuvista äiti, ihana nähdä että nautit. Samalla varmistit kyllä etten enää ikinä ole maailmalla juhannuksena. Suomi ja juhannus kuuluu yhteen niin kuin fullmoon partyt ja Koh Phanganin saari.

I didn’t even think about midsummer before it was already here. Thought of midsummer in Bali didn’t even seem too bad at first. I’m in Bali, I really cannot complain. But I do have to admit I would have been so much rather at out summerhouse in Finland (no matter what whether you had there). Last year I was at our summerhouse for midsummer with Fluke and it was so nice to have barbecue, swim and sit in sauna (in-between all that sleeping). This year I went to sleep friday at 9pm, saturday I was at work and probably passed out ridiculously early again. I had no feeling to go celebrate midsummer when the sun goes down at 7pm here and then it’s completely dark. Didn’t really get that midsummer feeling at all.

Mom sent pictures from our summerhouse how all the flowers blossom and how nicely a swan couple swam in front of our sauna. Thank you mom for the photos, it is so nice to see you enjoying yourself. At the same time you made sure I will never again be away from home for midsummer. Finland and midsummer belong together like full moon parties and Ko Phangan island.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s