Baan Dam

baandam1.jpgbaandam4.jpgbaandam2.jpgbaandam3.jpgbaandam5.jpgbaandam6.jpgbaandam7.jpgbaandam8.jpg

Viimenen paikka missä käytiin Chiang rain reissulla oli Baan Dam eli musta talo. En oikeen tiedä miten tätä paikkaa kuvailisi. Se oli tosi synkkä ja ehkä vähän pelottava, mutta myös äärimmäisen kiinnostava. Tää paikka on artisti Thawan Dunchaneen rakennuttama ja sisältää 15 eri taloa jotka on kaikki täynnä eri eläinten luurankoja, kalloja ja nahkoja. Kuitenkaan eläimiä ei ole tapettu tätä varten vaan jäännökset on kerätty luonnollisesti kuolleilta eläimiltä. Täällä oli vähän semmoinen paholaisen palvonta fiilis, vaikka lukemani mukaan paikan takana ei ole mitään uskonnollisia ajatuksia tai kytköksiä. Todella mielenkiintoinen vastakohta Wat Rong Khunille !

The last place we visited during our trip to Chiang Rai was Baan Dam (Black house). I’m not sure how to really describe this place. It was very dark and even a little scary at the times but also extremely interesting. This place is build by artist Thawan Dunchanee and has 15 different houses filled with skeletons, skulls and skins of different animals. Apparently non of the animals were killed for this but they died a natural death. This place had a feeling like it would be done for worshiping the devil, but I read afterwards that there is no religious connections. It was extremely interesting contrary to Wat Rong Khun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s