Mitä opiskelet ja missä?

Opiskelen siis tällä hetkellä Bangkok University International Collegessa (BUIC) ja alana on International Tourism Management.

Mitä kautta olet päässyt opiskelemaan?

Hain itse suoraan kouluun. Laitoin koululle sähköpostia ja kyselin pääsyvaatimuksista ja kun sain listan mitä kaikkea he haluaa, aloin keräämään papereita kasaan. Nykyään meidän uudistetuilla sivuilla on selkeästi lista mitä hakijoilta vaaditaan.

Millaiset pääsyvaatimukset kyseiseen kouluun oli/on?

Lukion päättötodistus (arvosanoilla ei ole hirveästi väliä) ja Englannin kielitasokoe (itse tein TOEFL:in).

Kuinka kauan koulu kestää/ sulla opintoja on jäljellä?

Reilu vuosi on jäljellä työssäoppimisineen ja koko tutkinto on noin neljä vuotta.

Mitä opintoihisi kuuluu?

Mun opintoihin kuuluu noin 25% perusopintoja (bilsaa, englantia, statistiikkaa, taidehistoriaa yms), 65% alaan liittyviä opintoja (kaikkea maan ja taivaan väliltä turismiin liittyvää) ja 10% työssäoppimiset. Täältä löytyy kaikki kurssi mitä mun alaan kuuluu ja vähän selitetty mistä niillä kursseilla puhutaan.

Ootko ajatellut jäädä valmistumisen jälkeen Thaimaahan?

Riippuu ihan varmasti siitä mistä sitä töitä sitten saan. Varmasti jonnekin päin Aasiaa jään :)

Mitä kautta olet saanut asunnon? 

Asun itseasiassa nyt neljännessä asunnossa Bangkokissa. Ensimmäisen sain suoraan koulun kautta, toiseen muutin kun kaveri etsi kämppistä, kolmannen vuokrasin tutun kautta ihan yksityiseltä omistajalta ja nyt asun neljännessä, meidän isossa talossa, joka on myös vuokrattu yksityiseltä omistajalta.
Vuokranmaksu täällä hoituu ihan niin kuin suomessa tilisiirtona tai omistaja voi tulla joka kuukausi hakemaan käteisenä jos niin sovitaan. Täällä maksetaan yhtälailla asunnosta takuuvuokrat ja itse sähköt ja vedet, ellei toisin ole sovittu. Ei siis mitään suuria eroja.

Jos tulee jotain muuta kysyttävää vielä mieleen niin vastailen kommenttiboksissa :)

8 thoughts on “a little about my education

 1. Anonymous says:

  Millaisia kuluja yliopisto-opiskeluun siellä kuuluu? Lukukausimaksut yms?

  Like

  1. Mari says:

   maksut riippuu kurssien määrästä, mutta täältä saa hyvän kuvan millaisia summia jaksoista maksetaan http://www.buic.bu.ac.th/index.php/tuition hinnat on siis USD :)

   Like

 2. Millainen taso kyseisessä yliopistossa on, ovatko esimerkiksi luennot, kotitehtävät, ja kokeet vaativia?Millaista englannin kielen taitoa kyseisessä yliopistossa opiskeleminen vaatii?Onko teillä siellä jonkinlainen läsnäolopakko?Millainen kaupunki Bangkok on asua, ja opiskella?

  Like

  1. Mari says:

   Taso ei mun mielestä ole mitenkään vaativampi kun esim lukiossa suomessa, tottakai projektit on tietty paljon aikaa vieviä ja välillä vaativiakin. Ihan perus englannilla pärjää. Oma englanti ei ollut mitenkään super hyvä kun alotin mutta oppiihan tässä koko ajan lisää.Kursseilla on 14 opetuskertaa joista 2 saa olla selvittämättä pois. Ei tosin mitenkään tiukkaa sen suhteen ja monilla kursseilla ei ole läsnäolo pakkoa. Tehtävät täytyy vaan palauttaa ajallaan.Bangkok on ihan mahtava paikka asua ja opiskella. Iso kaupunki missä tapahtuu paljon ja helppo matkustella ympäri Aasiaa :)

   Like

 3. Ja haitko kouluun verkon kautta, vai perinteisesti kirjeitse?

  Like

  1. Mari says:

   täytin sähköisen hakemuksen, mutta kaikki liitteet (esim yo todistus) piti lähettää kirjeitse :)

   Like

 4. Jasmi–Emilia says:

  Oonkin näköjään aikaisemminkin kommentoinut tänne, ja nyt mulla tuli vielä yksi kysymys mieleen. Sattuuko sulla olemaan minkäänlaista tietoa siitä, että onkohan mahdollista päästä sisälle BUICiin, jos ei ole suorittanut lukiota? Mä oon nimittäin suorittanut lukion sijaan kauppaopiston ja mulla on merkonomin tutkintotodistus :-|

  Like

  1. Mari says:

   Kannattaa laittaa vaan spostia ja kysyä :) Lukiosta ainakin riitti joko päättö- tai ylioppilastoditus niin luulis että amiksesta riittää päättötodistus :) Perjaatteessa ne ei vaadi lukiopapereita vaan “M.16 equavalent” eli minkä tahansa lukiotason koulutuksen. Lisäksi ne haluaa TOEFL kielitasokokeen tehtynä ja siitä vähintään 61/120 eli 51%. Tämän vuoden haku syksylle on jo mennyt mutta jos nyt haet niin voit aloittaa tammikuussa. Laita vaan kommenttia tai sposti (mayroks@msn.com) jos tulee mitään muuta kysymyksiä mieleen!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: