here we go

Suurimmat erot suomen ja thaimaan välillä?
– kaikki ! ei tule nyt mitään yhtäläisyyksiäkään mieleen..

Mitä aiot thaimaa- vuosien jälkeen?
– jaa’a. sitä ollaan tässä pohdittu, todennäköisesti suomeen tekemään maisteri tai vallottamaan nykin katuja

Mikä on sun lempiruoka suomen ruuista ja thaimaan ruuista?
– suomalaisista makaroonilaatikko ! ja täällä pad kra phaw, eli paistettu kana basilikan lehtien ja chilin kanssa, tulista !

Mikä on ollut kummallisin ruoka mihin olet törmännyt thaimaassa?
– varmaan ötökät… ja pehmeeks keitetyt luut ja jänteet mitä nää syö

Mitä muita kummallisia/outoja juttuja siellä thaimaassa on ollut?
– alussa varmaan kaikki oli kummalista, nyt en osaa sanoa kun olen jo täysin sopeutunut tähän idän ihmeeseen

Missä/miten asut siellä thaimaassa? onko siellä kallista asua?
– asuin eka kaksiossa yksin, nyt asun kolmiossa kämppiksen kanssa. kummatkin kämpät on 15,000baht (375e)/ kk. Eka siis maksoi tota summaa yksin, nyt puoliksi. Plus vesi ja sähkö noin 20e/kk per henki. Ei täällä asuminen kallista suomeen verrattuna ole.

Mikä siellä pistää vituttamaan?
– autoruuhka, ihmisruuhka ja kaikki kävelee päin, välillä vituttaa tuijottavat ihmiset.

Oletko omaksunut paikallisen lungin elämäntyylin?
– ehdottomasti ! niin hyvin että mut on leimattu aikaansaamattomimmaksi ja laiskimmaksi tyypiksi meijän porukasta, sääli ettei mun poikkis aina ymmärrä tätä, se on aina aijoissa kaikessa. ihme tyyppi

Tunnetko olosi turvalliseksi kun liikut yksin?
– joo ! välillä alussa kuumotti kun ei tuntenu paikkoja, kieltä, tapoja tai mitään ! nyt ei tosin enää kuumota ja ihan turvallinen fiilis :) eihän tää kuitenkaan mikään afganistan ole vaikka kehitysmaaksi tää vieläkin lasketaan.


Jos on jotain esimerkkejä kuumottavista tilanteista, tai päinvastoin tilanteista joissa on tultu auttamaan, kerro pois!
– ei mua kyllä kuumottanut tai tultu auttamaan, mutta jälkeen päin ajateltuna ois ehkä pitänyt. nukahdin katuraflan pöytään keskellä yötä kivan baari-illan jälkeen, yksin! hehe ja pari kertaa oon sammunut taksiin… taas yksin, huuups

Mitä jäisit kaipaamaan thaimaasta, jos sinun nyt syystä tai toisesta pitäisi lähteä sieltä pois? (muuta kuin poikaystävä/kaverit yleensä)
– mopotakseja, katuruokaa, jatkuvaa lämpöä, valoisaa ja pimeetä sopivassa suhteessa, suklaamaitoa, indonesialaisia pikanuudeleita, shoppailumahdollisuuksia, ääää kaikkea !

Mitä thait tykkäävät kun puhut heille thaita?
– jotkun kertoo kuinka hyvin puhun ja toiset ei reagoi mitenkään, ihan ilosia ne on kun asiat hoituu helpommin ja oon nähny vaivaa opetella niiden kieltä

Miten he ovat sitä kommentoineet?
– “youu speeak thai really goood”

Kuinka hyvin ylipäätään puhut sitä?
– pärjään arkielämän jutuissa thailla. tajuan paljon enemmän tosin kun puhun. lukea osaan jo aika hyvin, kirjoittaa vaan muutaman sanan.

Huomaavatko sisäänheittäjät/kauppamiehet että olet viettänyt thaimaassa enemmänkin aikaa, vai käykö kauppa aina vaan yhtä kuumana? (pidetäänkö sinua edelleen turistina)

– ihan turre mä olen ! ei ne mun naamasta nää oonko täällä ollut 2 viikkoa vai 2 kuukautta. tosin kun kauniisti kieltäyyn thaiksi loppuu se tyrkyttäminen samantien.

Mitä vanhempasi/perheesi sanoi kun ilmoitit lähteväsi? kuohuivatko tunteet? jouduitko perustelemaan valintaasi?
– äiti sanoi “et muuten lähde”, mutta kun tuli koulusta paperit, että pääsin sisään niin sitten kyllä vaan lähdin. ei meidän perheessä kauheesti tunteet kuohunut. muutenkin koko perhe asuu vähän ympäri maailmaa :)

Aiotko jäädä sinne?

– hmm ehkä? kaikki suunnitelmat on vielä niin auki tän jälkeen. ideoita on, mutta nyt kun meitä on kaksi niin en tiedä mihin päädytään. ehkä jäädään tänne, tullaan suomeen tai lähetään ameriikkoihin. we’ll see :)Mitä ikävöit suomessa?– mun autoa, koiraa, hevosta, suomen kesää, parasta kaveri, perhettä ja vitamiini vettä.
Mistä päin Suomea olet kotoisin?
– espoosta lähtösin.

Mitä et ikävöi suomesta?
– suurinta osaa ihmisistä, ahdasmielisyyttä, ilkeitä ihmisiä, kylmää ja jatkuvaa pimeyttä
Oletko kuullut thaimaalaisten mielipiteitä suomalaisista/suomesta?
– suurin osa tietää vana että se on euroopassa ja tosi tosi pohjosessa. siellä missä on ruotsi.
Tietävätkö he mitään tästä peräpohjolasta?
– ei ne tiedä mitään muuta kun että meillä on lunta.
Mitä yleensä kerrot jos sinulta kysytään jotain suomesta?
– kerron että siellä on kylmä ja lunta, joulupukki asuu siellä ja että nokia on suomalaisten keksimä juttu. :D ja että meillä ei ole jääkarhuja tai pingviinejä

Miks alotit bloggaamisen?
– varmaan samasta syystä kun kaikki. luin miljoonia kivoja blogeja (seuraan edelleen noin sataa blogia päivitäin) ja halusin perustaa oman. samalla myös hain tänne kouluun ja tästä tuli tämmönen kiva päiväkirja mun elämästä suomesta muuton jälkeen.


Bloggaako sun kaverit?
– joo on mulla ehkä pari kaveria ketkä on kertonut omistavansa blogin. kukaan kaveri täältä thaimaasta ei tosin tietääkseni bloggaa.

Miksi päädyit hakemaan yliopistoon Thaimaahan?
– olin täällä reissussa 2009 ja vähän sille tiellä jäin. halusin helpon tavan saada viisumin tänne, että voin asua ja reissata täällä. niin se koulutus tulee sitten kaupanpäälisenä !


Mitä opiskelet siellä tarkalleen? 
– Hotel and Tourism Management; mun tutkintoon on tungettu niin hotelli- kuin matkailualaa, turismiopintoja, vähän bisnestä, lentokenttä-ja kone työskentelyä sekä ravintola-alaa. huh


Maksaako koulutus?
– joo, koko tutkinto on noin 8,000-10,000e, ja kestää 4 vuotta.


Millainen oli itse hakuprosessi kouluun?
– hmm mitenköhän se meni, taisin täyttää jonkun hakujutun koulun sivuilta, lähettelin sähköposteja kouluun, käännätin mun ylioppilastutkinto paperit ja tein TOEFL kielikokeen.