ลอยกระทง (loykratong)

” Loy Krathong on Thaimaassa vuosittain vietettävä valon juhla. Juhlaa vietetään lokakuun–marraskuun aikana perinteisen kalenterin 12. kuukaudelle sijoittuvan täysikuun aikaan. Festivaali on noin 700 vuotta vanha perinne, jota vietetään sadekauden päättymisen aikaan veden hengen kunniaksi kiittäen saaduista sateista ja riisisadosta. Alkujaan Loy Krathong on hindulaisperäinen juhla, jossa veden jumalattarelta pyydetään anteeksi vesien saastuttamista.
Juhlassa miljoonat ihmiset ympäri Thaimaata lähettävät kelluvia kynttilälauttoja jokiin ja kanaviin. Täten he osoittavat kunnioitusta veden jumalattarelle Mae Khongkhalle. ” – Wikipedia

Eli tällästä juhlaa vietettiin viime sunnuntaina. Itse en omaa krathongia saanu väsättyä, mutta ihana Jeremy antoi mun laittaa sen kratongin veteen sen kanssa ! Eli nyt on pahat asiat lähetetty pois ja uuden alku !

kuvat google

Ite en jostain syystä saanu aikaseks otettua omia kuvia koko juhlasta, mutta eipä se niin justiinsa ole.

Tässä kuvat jotka otin koko aikana ~

sano moro gekolle !

i say freedom

love life

waterbuffalos
It is family dinner timeee ! 

6 thoughts on “ลอยกระทง (loykratong)

 1. Moikka,löysin tän sun blogin, kun etin Thaimaa-aiheisia blogeja ja tuli sit selattua tää läpi. Ja apua mikä ikävä tuli Thaimaata. <3 Oon ite käyny siellä 3 kertaa, viimeks tuli oltua kesällä pari kuukautta ja sydän on todellakin jääny sinne.Oot ilmeisesti heinäkuusta asti siellä asustellu? Mitä opiskelet, entä onko tarkotus kuinka kauan siellä asua? :) Kiinnostais nimittäin muakin muutto Thaimaahan vähän pidemmäks aikaa, mut uskallusta puuttuu.. :D

  Like

 2. Joo eli heinäkuussa muutin tänne ja elokuussa alotin Bangkok University International Collegessa (BUIC). Mun pääaineena on hotel and touris management. Kestää siis 4 vuotta suorittaa tutkinto ja sitä pidemmälle en uskalla ajatella :D kattoo mitä maailma sitten sen jälkeen tarjoaa :—-)Thaimaaseen on helppo muuttaa ja “oppia tavoille”, aika länsimaistunuthan tää on, etenkin Bangkok !Ei muuta ku tervetuloa asumaan tropiikkiin, suosittelen ! :)

  Like

 3. Kuulostaa hyvältä! :-)Muutitko ihan yksin, entä tunsitko sieltä ketään ennen muuttoa? Kiinnostais myös et minkä hintanen toi sun kämppä on/kuukaus?Oon kans miettiny et minkälainen viisumi pitäis hommata jos muuttaa (esim. 6-12> kk)? Eli jos en oo opiskelemaan lähdössä, vaan ihan vaikka hengailee/töitä tekee. Turistiviisumillahan saa sen 2 kuukautta olla maassa, mut muuten en oikeen tiedä.. Onko sellasta viisumia edes? :–DDKiitos älyttömästi jos jaksat vastailla!

  Like

 4. Olin tääl aikasemmin reissaa joten muutama puolituttu oli täällä. Lähes kaikki oon kyllä tavannu vasta kun tänne muutti pysyvästi.Mun kämppä on koulun kautta ja euroissa about 375e/kk. Aika perus hinta on sellanen 250 – 400e/kk kämpästä bangkokissa.Joo siis viisumihommat on ihan oma lakikirjansa täällä. Reissaajat tekee visa runeja rajoille ja saa aina parin kuukauden viisumin kerraallaan noin 30 USD hinnalla, ai tyyristä puuhaa vaan toi. Siis matkustamisineen yms. Töitä jos haluu tehä laillisesti niin saa työviisumin, se prosessi onkin sitten ihan toinen lähes mahdoton soppa. Töitä taas jos tekee laittomasti niin ei työpaikka tietenkään mitään viisumia voi antaa. Opiskelu on helpoin tapa saada pitkä viisumi. Mutta sitten on sidottu käymään koulussa ja asumaan yhdessä paikassa :D (perseestä :—–D)Kysele ihmeessä jos vaan joku askaruttaa, ihan mielelläni mä vastailen :))

  Like

 5. Jäin miettii vielä tota opiskelu -vaihtoehtoo.. Ei sekää pahemmalta kuulostais. Tarvitaanko törkeen hyvä englannin kielitaito? :D Matkustellessa pärjään kyllä hyvin, mut en sit tiedä miten toi opiskelu onnistuis..Entä miten toi sun tutkinto, et minkä hintanen/vuos? Siam Universityssä on about 1700e, ainaki Asia Exchangen kautta.. Osaatko sanoa vaihteleeko hinnat suurestiki eri koulujen tai tutkintojen välillä?Niin ja tarviiko esim. tohon sun tutkintoon lukiopohjan, vai riittääkö ihan 2. asteen tutkinto?Sorry, tuli täs äkkii ihan vaan muutama kysymys mieleen.. :–DDD Nii ja sano vaan jos menee liian henkilökohtaseks, oon koittanu ettiä tietoo vaik mistä mut ei oo ihan selkeit vastauksia löytyny. Kiitos vielä :)

  Like

 6. Ei mitään kummosta kielitaitoo tarvii. Mua koulu pyysi tekemään TOEFL- kielitasokokeen, josta piti saada 51% oikein. Tietenkin siitä on itelle hyötyä jos osaa englantia kimi räikköstä paremmin :DMun tutkinto (niinkun taitaa kaikki college tutkinnot mun koulussa olla) on noin 2000e/vuosi, eli 1000e/semester. Huomattavasti halvempaa kun esim USA:ssa.. Mä en tiedä näistä Asia Exchanga ynnä muista kun ite hain suoraan omaan kouluun ilman mitään välikäsiä. Toisaalta pääsis varmaan helpommalla jos hakis jonkun tollasen kautta. Eli toi about 2000e/vuosi on tuolla college (vastaa ammattikorkeeta) puolella, yliopistoista ei mitään hajua. Ja siis toi 2000e sisältää kurssimaksut ynnä muut fee:t. Sit päälle muutama kirjat(maksaa kymppejä) ja koulupuku.Mun koulu vaati joko lukion päättötodituksen tai ylioppilastodistuksen. Mulla on kummatkin, joten enempää en tiiä. Siitä että pääsekö sisään esim amiksen papereilla ei mulla oo mitään hajua :/Kysele vaan, itelläki tuli välillä hiki kun piti näitä asioita hoitaa suomesta käsin eikä mistään tuntunu löytyvän mitään järkevää vastausta. Helpompi se sulle näin on, eikä mulle mikään vaiva oo vastata :)Tervetuloo opikelee jos innostut !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s